Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
İki gün önce bizim koya bi tekne demirledi. İçinden üçü kadın dört kişi çıktı. En kısa zamanda "Dalaman Havaalanı'na nasıl gidebileceklerini" sordular.
Bunlar "Mavi Tur" gezisindeyken akrabalarından birinin komaya girdiği haberi gelmiş. Dönmeleri gerekiyor.
Adamların İsrailli olduğunu öğrenince şunlara bi "One minute" çekim dedim. Sonra baktım iş ciddi.
Bizim buralarda taksi maksi yok. Issız yerler.. Köyden, arabası olan birini aradım, iki kuruş da para kazansın diye. Adamlar bindi gitti, giderken de sorunlarını çabuk çözdüğümüz için habire teşekkür ediyorlar.
İki saat sonra Dalaman Havaalanı'ndan bi telefon Abuzittincim. Benim köylü arıyor. "Güneş Amca burada polisler benim arabaya el koydular.. İki milyon da ceza yazdılar." "Neden, yoksa ehliyetin mi yok?"
"Var amca var evraklarımın hepsi var da ben yolcu taşıyamazmışım!"
Hoppalaaa! Dalaman Karakolu'nu aradım. Hakikaten öyleymiş. Taksi veya turizm acentalarına ait arabalar dışında Dalaman'a yolcu taşınamazmış. Telefonun ucundaki memur beye bunların acil durumunun olduğunu, "Normal yolcu muamelesi görmemeleri" gerektiğini, bulunduğumuz yerin en yakın taksi durağına 20 kilometre uzakta olduğunu anlattım.
"Valla dedi mevzuat bu! Arabayı serbest bırakırız ama 2 milyon cezayı yazarız. Zaten zabıt tuttuk."
Hale bak Abuzittincim, turistlere yardım edelim dedik olanlara bak. Bizim adam, yaktığı benzin bi yana 2 milyon da üstüne ödeyecek! Bi de turistleri orada karakola götürüp ifadelerini almışlar.
"Neden bu arabaya bindin, kaç lira ödedin..?"
Korkmuşlardır tabii. Seni İsrail'de karakola götürseler tedirgin olmaz mısın? Kaçak taksilerle elbette mücadele yapılmalı ama özel durumlarda da bunun bi önlemi olmalı.. Kara Yolları Taşıma Kanunu'nda esnek maddeler yok mu? Şunu da öğrendim, diyelim Dalaman'a yolcun geliyor sen de Marmaris'ten bi taksi tutup gittin, yolcunu aldın dönecen.. Dönemezmişsin. Taksi değiştirmen gerekirmiş. Dalaman'daki durağa kayıtlı arabaya binecekmişin. Kanun böyle diyormuş.
Birader Moskova komünistken bile orada bu kadar katı kurallar yoktu! Dalaman bu konuda fazla sert.. Polis devleti havası estirilmeye ne gerek var kardeşim?
Şimdi, Doktor Mustafa ile eşi benim misafirlerim, yarın öbürgün Dalaman'dan Almanya'ya yolcu etmem lazım. 2 milyon ceza mı verecem? Veya Dalaman'a yakın götürüp oradan taksiye mi bindirmem gerekiyor? Yoksa Dalaman Kaymakamlığı'na dilekçe yazıp özel izin mi almalıyım?
Belki de bisikletle gitmek en akıllısı!
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.

Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA