Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Sabah sabah, bir güzel Sabah!..

Dün sabah gazetem güzelliklerle doluydu.. Nasıl mutlu oldum.. Hayır, sürmanşetteki "Teşekkürler Türkiye" den dolayı değil. Sabah, cumartesi günü 709 bin 307 satarak, Türkiye satış liginin tepesine çıkmış, yılların Hürriyet'ini, ucuz ve şirin gazete Posta'yı ve tirajının yüzde 90'ını biraz karışık "Abone" sistemine borçlu Zaman'ı geride bırakmıştı.
Güzel ama günlük bir olay.
Sabah o gün çok değerli bir armağan dağıttı okurlarına.. Türkçe Kur'an.. Sabah sayesinde 700 bin eve Türkçe Kur'an girdi. Seçimi yapanları kutlarım.. Bu ülkede yobazlıkla mücadelenin en iyi yolu, insanlara Kutsal Kitaplarını okuma ve anlama şansı tanımaktır. Yobazlar niye "Türkçe"ye karşılar sanırsınız?..
Ben aydın bir müftünün torunu olma mutluluğu içinde dinimin temel felsefesini öğrendiğim için yobazlar semtime uğrayamadılar.
Türkçe Kur'an baş ucu kitabı yapın.. Okuyun.. Adının anlamı "Oku" olan kitabı okuyun..
Bu kitabının çok daha iyi basılmış, büyük boy, ciltlisi de 19 kupona dağıtılıyor.. Bence asıl ona sahip olun.. Hem okunması, hem saklanması daha kolay. Hem de hemen her gün açılıp okumaya daha dayanıklı..
Beni asıl mutlu eden Sabah'ın içeriği oldu. "Mutlu'nun okulu yıkıldı" manşet haberi, tam benim tarif ettiğim tarafsızlık içinde tüm unsurları taşıyarak verilmişti.. Oysa Zafer Mutlu, Sabah'ı yok etmek için gazeteyi çıkaran hemen herkesi alıp giden, Vatan'ı kuran, şimdi de en büyük rakip Aydın Doğan'la çalışan bir gazeteciydi.
Dahası.. Ayni gazetede Aydın Doğan'la hatta tarafsızlık hudutlarını da aşan, sempatik bir söyleşi haber yazısı daha vardı. Nerdeyse tam sayfa ve emsalsiz Yavuz Donat imzasıyla..
Refik Erduran'ın Çağdaş Yaşam'dan burs alan 15 bin genç kız öğrencinin fişlenmesine yönelik eleştiri yazısı tek kelimeyle muhteşemdi.. Refik, bu gazetenin en büyük kazançlarından..
Yavuz Baydar'ın "Okur Temsilcisi" başlığı altında kendi haberimizi eleştirirken verdiği "Gazetecilik" dersi gene harikaydı..
Hasan Bülent Kahraman'ın "MHP'nin vahim yanılgısı" başlıklı yazısı, MHP'ye değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ders niteliğindeydi..
MHP'nin ölçüsüz ve gerilim yaratan çıkışlarına, bu gerilimi daha da tırmandıracak hakaret sözcükleri ile cevap verme yerine, yapılan yanlışlığı böylesine sakin ve soğukkanlı anlatmak, çok daha "Akılcı" olmaz mı?..
Mehmet Barlas'ın yazısının son satırı öyle demiyor mu?.
"Taç giyen baş, akıllı olmak zorundadır!.."
Sabah kalkar kalkmaz günün en keyifli şeyini yaparım.. Kahvemi koyar, kapıdan gazetemi alır, kendi yazımı okurum.
Dün pazartesiydi ve gazetede benim yazım yoktu..
Ama içinde yazımın olmadığı Sabah'ı okumak müthiş keyifliydi.. Elimden bırakmak istemedim..
Şule Güner'in Kürt Maverick haberi.. Burak Artuner'in o gündem yaratacak Halil İnalcık söyleşisi.. Daha neler neler..
Bir gün evvel Umur Talu'nun ayrıldığını öğrenmiş ve çok üzülmüştüm.
Dünkü Sabah üzüntümü hafifletti..
Nice güzel Sabah'lara..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA