Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Anneler ve kızları.. Sevgili çatışma...

Genç kız liseyi bitirmek üzere.. Üniversite seçimine hazırlanıyor.. Ama pek çok kız ailesinde yaşanan o sevgili çatışma orda da var..
Taraflardan biri "Pilotluk" diyor.. Öbürü "İç mimari.."
Önce şunu sorayım.. Sizce kim, hangisini istiyor?..
Aklınıza ilk gelense, benim gibi yanıldınız..
"İç mimari" diyen öğrenci Hande.. "Pilot ol" diyen de annesi..
Aynen böyle.. Hande'yi dinlerken, Nebil'le ben nasıl şaşırdık bilemezsiniz..
Hande, Xuma'nın Konuk İlişkileri'nde yazlık çalışıp, ailesinin okul masraflarına yardım ediyor.
Nebil beni bir akşamüzeri bu enfes plaja (Haftaya yazacağım) akşam kahvesi içmeye götürdüğünde, Hande karşıladı bizi.. Masamıza götürdü.. Kahvemizi içerken kısa bir sohbetimiz oldu..
Pek çok genç kız tanıdım.. Bu kadar rahat, bu kadar kendine güvenli, bu kadar konuşkan, hem de çekinmeden, bıcır bıcır konuşanına az rastladım..
O kısa konuşmada öğrendik ki, Hande Eskişehirli.. Sonra Marmaris.. Sonra Bodrum.. Yani ilk, orta ve liseyi benim gibi yığınla okulda okumuş..
O zaman anlıyorsunuz ki, bu Hande'yi yaratan eğitim sistemi değil, ailesi.. Onunla daha çok beraber olan annesi..
O tanıma fırsatı bulamadığım anneyi yürekten kutladığımı Hande'ye de söyledim..
Ve merak ettiğim soruyu da sordum..
"Seni bu kadar seven ve bu kadar iyi yetiştiren annen, nasıl oluyor da, iç mimari okuma istemene karşı çıkıyor ve bu ülke için hayli garip pilotlukta ısrar ediyor?.."
Anneler ve kızlar arasındaki okul ve meslek seçimi çatışması üzerine çok yazdım.. Günümüzün önemli sorunlarından biri.. Aileler, özellikle kızlarının ne olacağına kendileri karar vermek istiyor ve kızları kendi hallerine bırakmıyorlar..
Yığınla mail alıyorum gençlerden..
Yeri geldikçe de yazıyorum.. "Gençleri serbest bırakın.. Bu hayat onların.. Kendi yapamadıklarınızı onlarda gerçekleştirme hevesinden vazgeçin. Ne isterlerse onu olsunlar, siz sadece destekleyin ki, kızınız okurken de, diploma alınca da mutlu olsun.."
Hande, insanın gözünün içine bakarak konuşmaktan çekinmeyen gençlerden.
Gözlerinin içiyle gülerek cevap verdi.. "Annem beni, benden iyi tanıyor da ondan.."
Bu nasıl bir sevgi, bu nasıl bir inançtır..
"Ben yerimde duramam.. Bir yerde uzun zaman kaldığım dahi yoktur.. İçim kıpır kıpırdır.. İkincisi seyahati çok severim.. Annem benim masa başı işinde mutlu olamayacağımı, her gün bir başka kente, ülkeye gitmeye ise bayılacağımı düşünüyor. Bu yüzden iç mimariye karşı çıkıyor ve 'Pilot olmalısın' diyor bana.."
Öyle anlatıyor ki Hande, bu ana kız çatışmasında, için için annesinin tarafını tutuyor sanki.. "Benim kızım olsa, ben de öyle yapardım" diyor..
Güzelliğe bakar mısınız?..
Öyle tatlı anlattı ki, bu konuda, genelde hep gençlerin yanında olan ben, bu defa "Tarafsız" kalmaya karar verdim.
Aslında o yüzü, o konuşmasıyla harika bir televizyon tipi.. "Televizyon oku" dedik, Nebil'le.. "O taraklarda hiç bezim yok. Heveslenmedim bile" dedi..
Hande lise sonda..
Daha bir yıl var önünde..
Bu anne kız, birlikte en iyi kararı vereceklerdir, inanıyorum.
Böyle bir kız yetiştiren anneye karışmaya hakkım da yok zaten!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA