Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kazıklamak!..

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak aradı.. "Teşekkür etmek" için.. Bodrum esnafının fiyat politikasını eleştirmiştim ya..
"Elinize sağlık" dedi.. "İnsanların Bodrum esnafına güvenleri kalmadı. Ordan alışveriş etmek istemez oldular. Bu güveni tekrar sağlamak zorundayız.."
Bodrum'dan her gelen yanında birkaç kazık hikâyesi getiriyor..
Bodrum tıklım tıklım, dükkânlar boş.. Sebebi bu.. Öyle bir hava yaratılmış ki, bedava verse "Acaba kazıklıyor mu" diyeceksiniz..
Bu hava yaratıldı mı bitersiniz..
Anadolu bir cennet.. Yunan adaları kayalıklardan ibaret.. Geçen yıllarda yazdım.. Mikonos'ta saksıda çiçek yetiştirecekseniz, toprağını Atina'dan getirtmek zorundasınız. Öyle kayalık.. Ama o kayalıklar tüm Yunanistan'ı geçindiren bir turizm sanayisi olmuş. Bizim cennet, bitli turistlerin kelle hesabını kenara at, boş..
Esnafın mazereti hazır..
"Efendim sezon iki ay.. İki ayda kazanıp, 10 ay yemek zorundayız.."
Hadi ordan..
Bodrum'a yüzme mesafesinde Kos'ta sezon ne kadar peki?..
Yunan adaları bir ucuzluk cenneti ve oralarda kazıklayanı, kendi meslektaşları kazığa oturturlar.. Adanın adını kirlettiği için..
Bodrum, bu ülkedeki tüm Bodrumlar, Ayvalık'tan Mersin'e, "Kazık" lafını dünyaya unutturmalı..
Bu iş devlet yasağı, gazete yazması ile olmaz..
Kazıkçı esnaf, bindiği dalı kestiğini kendisi anlamalı.. Meslek kuruluşları, meslektaşlar birbirlerini yönlendirmeli..
Vali haklı.. Güven sağlanmalı.. Yoksa biterler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA