Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Okumanın lezzeti..

Erdal da (Şafak) Hasan Bülent de (Kahraman) ayni şeyin altını çizmişler.. Ben de tekrar etmek isterim..
The New York Times'ın dünyaca ünlü Pazar sayısından seçilmiş yazılarından oluşan ekimizi önceki günden itibaren vermeye başladık..
Başından sonuna "Okuma zevki" üzerine kurulmuş gazeteciliğin Türkiye'ye yeniden dönüşü bu ek..
Sabah böyle bir ek vererek, büyük bir riski göze alıyor.. Kolayı, denenmişi tekrar etmek yerine, unutulmuş gerçek gazetecilik türünü geri getirerek bir devrim yapıyor.. Pahalı bir devrim bu..
Bu The New York Times'ı kolay ve hızlı okumaya alıştırılmış okurun bir günde bitirmesi mümkün değil..
Erdal ve Hasan Bülent "Aman Pazar bitince atmayın. Öbür ek gelene dek, bir hafta boyu saklayın. Boş kaldıkça bir yazı seçer, okursunuz" diyorlar..
Aynen öyle..
Saklayın, boş kaldıkça, okuyun. Tüm yazıları bir hafta boyunca okuyun, bitirin..
O zaman The New York Times'ın başlığı altındaki "All the news, that's fit to print/ Bütün haberler okunmaya layıktır" sözünün ne manaya geldiğini çok iyi anlayacaksınız..
Özellikle de genç gazeteciler ve meslek fakültelerindeki genç gazeteci adayları bu eki satır satır okumalılar.. Ders olarak.. Uygulamalı gazetecilik dersinin en iyisi bu ek..
Eğer günün birinde başarılı bir gazeteci olmak istiyorlarsa, ellerinden düşürmesinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA