Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bazı insanlar neden kendilerini bu kadar dev aynasında görüyorlar, bi anlam veremiyorum.
Şimdi bu laf mı yani:
"Devrim yapan herkes gibi ben de hata yaptım."
Böyle diyor Fatih Terim. Biraz alçak gönüllü ol kardeşim. "Devrim yapmak" o kadar kolay mı? Harf Devrimi.. Evet bu "devrim" dir ama seninki ne devrimi bilader..?
Futbol bu, bi oyun. Oyunun devrimi mi olur? Hadi tut ki "imparator buyurdu" diye "futbol da devrim"i de kabul ettik diyelim. 2005 Ağustosunda milli takımı devraldığında "Dünya 12'incisi'ymişiz. Şimdi 39'uncu!
Bu mu devrim.
Sen devrim değil, milli takımı "devir"mişin. kardeşim..
Fatih Terim, elbette bu ülkenin en iyi futbol antrenörlerinden biri.. Futbol meraklılarına unutulmaz heyecanlar tattırmış, çok keyifli, onurlu anlar yaşatmış. Tamam, ben şahsen, bi futbol izleyeni olarak, kendisine teşekkür borçluyum ama keriz yerine de konmak istemem Abuzittincim.
Diyor ki "15 yılda çok şey kat ettik. Bunun içinde ben de varım."
Şimdi "kat ettiğimiz şey" in son yılına bakalım. "Elendiğimiz gurupta İspanya klasmanda Dünya 2'incisi.. Eyvallah.. Ama Bosna Hersek Dünya 42'incisi, Belçika 68'inci, Ermenistan 100'üncü, Estonya da 103' üncü.
Ve biz dünyanın ilk 10 takımından hemen sonra gelmemize rağmen (o tarihlerde) böyle bi guruptan çıkamıyoruz.. Bu da "15 yılda çok şey kat ettik" oluyor valla pes Abuzittincim.
Bence Fatih Terim gibi popüler insanların basının karşısına çıkıp bi şeyler söylerken, sözlerini ölçüp biçmeleri, Kaf Dağı'ndan nutuk çekiyormuş havalarına girmemeleri lazım. Bu onları çok daha sempatik gösterir diye düşünüyorum. "4 senede istikrarlı bi takım yarattık" dersen adama sorarlar; "Son elemelerde üstüste kazandığın 2 tane maç göster gel ağzımdaki son sağlam dişi de sen kır!"
Benim en çok bozulduğum laflarından biri de "En büyük hatam beklentileri yükseltmem oldu" demesi.
Vay vay vay.. Bilader sen şöyle veya böyle, dünya 3'üncüsü olmuş bi takımı çalıştırıyorsun. Avrupa Şampiyonası'nda da ilk 4'e sokmuşsun. Elbette milli takımını destekleyen milyonlarca insanın bi beklentisi olacaktır. Bu da takımı dünya 39'unculuğuna düşürmek değil herhalde.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA