Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nikâh şekeri sergisi..

"Bir isim verdim zorla evlendirilen, hayatları çalınan kızlara..."Melike" oldular. Onların bakışlarını, hislerini resmetmeye çalıştım. Aşksız geçecek bir hayatı, isteksiz yaşanan bir hayatı düşünmeye çalıştım... Ama nafile.. Sadece bir damlasını anlayabiliriz öyle bir zorluğun. Ama en azından onları da görmeyi başarabiliriz, ufak ufak da olsa belki bir değişim yaratabiliriz..." diyor, Ceylan İnsel.. Akatlar Kültür Merkezi'ndeki sergisi için..
"International Bosphorus Film and Video Festival"ın sanat etkinliği içinde bir sergi bu.. Adı da şirin.. "Nikâhınızı Şekerli mi Alırsınız Şekersiz mi?"
İtalya'da yaşayan ve hep temalı sergiler açan genç ressam Ceylan İnsel bu defa son zamanlarda basında sıkça haberlerine rastladığımız genç kızların töre geleneğinden dolayı zorla evlendirilmeleri konusunu işliyor.
Yapıtların bir kısmını ceylaninsel.blog.com'da görebilir, siz de bu mutsuzluğa itilmiş kızlar hakkında düşüncelerinizi, onları kurtarmaya yönelik fikirlerinizi blogda paylaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA