Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tüm bir yaşama değen ödülüm!..

Hayatımın en büyük ödülünü aldım, Cuma gecesi.. "Hıncal" dedim, "Tüm uğraşlarına, çabalarına, değdi.. Bir gazeteci, bir insan olarak daha ne bekleyebilirsin ki hayattan.. Yaşadığına değdi. Yazdığına değdi.."
İnanın öylesi duygulandım.. Öylesi mutlu oldum..
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın konseri için gitmiştim Cemal Reşit Rey'e.. Pırıl pırıl gençleri izlemek için.. Sevgili dostlarım, Prof. Gürer Aykal ve Prof. Mesut İktu konuğuydular gecenin..
Hem gençler, hem dostlarla bir arada olmak için koştum.. Son anda haber almıştım. Son anda bir programın bir bölümünü iptal edip koştum..
İyi ki koşmuşum..
Mesut İktu, bu ülkenin en önde gelen baritonlarından biriydi, kendisini eğitime vermeden önce.
Şimdi üniversitenin konservatuvar müdürü..
Ama bir Köroğlu söyler, Gürer Aykal uyarlaması, olmaz böyle şey.. Elinize kılıcı alıp, meydana fırlayasanız gelir, Hocadan Köroğlu dinlerken..
Kapıdan girerken programı aldım ki, Hoca, Rahmaniniv'dan bir arya söylüyor.. Sonra Adnan Saygun'dan o doyulmaz Bozlak ve ardından ölümsüz Köroğlu.. Gürer Aykal'ın, Mesut İktu için çok seslendirdiği, Köroğlu güzellemesi..
"Harika.. Ne iyi etmişim de gelmişim" dedim içimden.. Asıl sürprizin beni içerde beklediğini bilmeden..
Meğer o gün Dünya Diyabet Günüymüş. Hani benim hastalığım, Şeker.. Ve de Türkiye Diyabet Vakfı, Şile'de genç diyabetliler için bir tesis yapıyormuş. Bu tesis için düzenlenmiş o gece.. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz.. Benim Temel Hocam..
"Vay" dedim bir kere daha.. Hâlâ farkında değilim..
Mesut Hoca geldi kürsüye.. Kısa bir konuşma yaptı.. Gözlerimin içine bakarak Gürer'e, aslında bana laf attı.. "Onun renkleri farklıdır ama.." diyerek..
Mesut Hoca fanatik Fenerlidir.. Gürer ise, müthiş bir Galatasaraylı.. Fener'in bizi gene yendiği geceden beri canına okuyormuş Gürer'in..
O gece Gürer yönetecek orkestrayı.. Mesut Hoca da söyleyecek.. Güzelliğe bakar mısınız?..
Ve de Prof. Mesut İktu gecenin anlamını özetleyen kısa konuşmasını şöyle bitirdi..
"Gürer Aykal'ın düzenlemesi Köroğlu'nu, Gürer ve ben, Hıncal Ağbi'ye ithaf ediyoruz, bu gece. Onun için okuyacağım.."
Beni düşünebiliyor musunuz o an, ne hale geldim?..
İçimdeki duygu çağlayanının yanında, gözlerimden süzülen yaşlar neydi ki?..
Tüm bir yaşamın ödülünü, bir minik cümlenin içinde, böylesine büyük alabilmek..
Teşekkürler Mesut Hocam..
Teşekkürler Gürer..
Çıkarken salonda klasikler satan bir köşe var.. En önde Mesut İktu CD'si duruyor.. Kalan Müzik, harika 24 bariton şarkısı derlemiş hocadan.. Aldım hemen.. Ercan taktı, müzik setine..
Cumadan beri Köroğlu dinliyorum!.. Öbür 23'üne sıra gelmedi hâlâ..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA