Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

RTÜK'e ihbar!..

EVET, aynen öyle.. RTÜK'e ihbar ediyorum resmen..
Eski okurlar bilirler.. TV yarışmaları benim hobimdir.. Bir zamanlar tiryakiydim.. Bir haftalığına gittiğim Amerika'da "Bakalım yeni ne yarışmalar var" diye her gün iki saat ekran önünde oturacak kadar.. TRT televizyonunun ilk yarışma sunucularındanım. Daha sonra, gene TRT'ye gönüllü yarışmalar düzenledim, adımı koymadan, ekrana çıkmadan, para almadan.. Öylesi hobi.. Şimdi vakit bulursam, ara ara yarışmalara bakıyorum..
İki güzel yarışma var, biri Star'da, biri Kanal 1'de..
İhsan Varol, Kelime Oyunu'nu sunuyor, M. Ali Erbil de, Birimiz Hepimiz İçin'i..
M.Ali'ninki, Amerikan TV'lerinin en uzun süreli yarışmalarından biri..Family Feud.. 1976'da başladı. Hâlâ bir yerlerde sürüyor.. Yıllar önce bize gene gelmiş, Erol Evgin sunmuştu.
Şimdi itirazım neden?..
Çünkü İhsan Varol da, M. Ali Erbil de yarışmanın içine tükürüyorlar, işi kendi şovlarına çeviriyorlar. Kural mural yok.. Kime isterlerse ona kazandırabilirler. İstediklerine, nerdeyse cevabı veren yardımlar.. Yanıt süresini canının istediği gibi uzatmalar..
Yani bu iki sunucu ile anlaşsam ve ortak olsam, yolladığım yarışmacılar tüm paraları ve ödülleri kazanabilirler..
Bakın.. Bunlar yarışma değil de "M. Ali Erbil" ya da "İhsan Varol Şov"sa öyle açıklayın, eğlence programı olduğunu söyleyin, ödülleri de kaldırın..
Yok ödül, hem de önemli ödüller varsa, o zaman kazananı, kanal, ya da sunucu değil, yarışmacıların eşit koşullarda yarışması belirler. Sunucu, sonucu asla etkileyemez.
Amerika'da, böylesi dedikodular yüzünden, tarihin en büyük TV skandalı patlamış, konu Kongre'ye yansımış, ülke çapında Senato araştırması açılmış, sonunda mahkemeler ağır cezalar vermişti.
Bizim yarışmalardaki rezilliklerle RTÜK bile ilgilenmiyor.
Olacak şey mi?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA