Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teğmenimden Türküler!..

"HARİKASIN Teğmenim" diye bağırdım telefonda.. "Hâlâ üsteğmen bile olamadık mı yahu" dedi, Muammer Sun..
"Sus.. Sus.." dedim.. Bizler albaylıktan emekli olduk aslında, ama sana 1965'teki gibi Teğmenim diye bağırmak, beni de asteğmen yapıyor.. Ankara'ya gelirsem, bir selam çakar, esas duruşumu da gösteririm.."
Muammer Sun ile beraber Muhabere Okulu'nda askerlik yapmak (Selam 77'nci dönem arkadaşlarım) hayatımın en güzel anıları arasındadır.. "Harikasın" dediğim, elime geçen CD'si.. "Çok sesli Halk Türküleri.."
Muammer Sun'un Koro için düzenlediği 25 halk türküsünü, İbrahim Yazıcı yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu seslendirmiş. Sun "Benim türkülerim armanizasyon, ya da aranjman değildir. Halk Türküsü hemen hemen aynen korunmuş olmakla birlikte, bir kompozisyon öğesi olarak değerlendirilmiştir" diyor..
Vallahi neyse ne?.
Bildiğim, dinlemesinin müthiş keyifli olduğu..
Daha açılışta beni Kilis Türküsü ile yakaladı, CD. Karanfil deste gider.. Ve de Allı Turnam var.. Hayatımın türküsü.. Ali Paşa Ağıtı var. Modern Folk'un ezberlettiği.. Köroğlu Yiğitlemesi, Çanakkale var.. Var oğlu var..
Anadolu Türkülerinin hasları.. Koronun ve solistler bas Tuncay Kurdoğlu ve soprano Şule Köken'in yorumları müthiş..
Bakın.. Yurt dışından dostlarınıza hediye etmek için daha iyisini bulamazsınız..
Ve de çocuklarınıza mutlak ama mutlak alın, dinlesinler.. Hem Anadolu Folk hazinesini keşfetsinler. Hem kulakları çok sese alışsın.. Onların çağdaş ve ülkesini bilen ve seven insanlar olarak yetişmelerinde ilk adım olacak bir harika yapıt bu..
Sun Müzik Yapım'dan çıkmış CD her yerde kolayca bulunur mu bilmem..
Ama tıklayın, bir yol bulursunuz..
www.sunyayinevi.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA