Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hakan Utku'dan hafta sonu keyfi..

Hakan ile Utku bu hafta da bizi bırakmadılar..
E-mailden son günlerin iki yoğun konusu, domuz gribi ve 2012'ye bakışları çıktı. Buyrun..
Domuz Gribi Kaçılımı..
Geçen yıl kuş gribi yüzünden uçan kuştan kaçar olmuştuk. Meğerse o iyi halimizmiş. Şimdi milletçe birbirimizden kaçıyoruz.
Kuş gribi, domuz gribi... Şöyle adam gibi bi gribimiz olmayacak mı bizim ya?
Bunca yıldır onca grip olduk, isimlerini sormak aklımıza bile gelmedi. Öyle ya, kim bilir arada ne maymunlar, ne zürafalar, ne tavşanlar geldi geçti?
Gripten korunalım derken atmadığımız takla kalmadı. Örneğin ellerimizi yıkamaktan parmak aralarımızda perdeler çıkacak neredeyse. Domuz gribi olmayalım derken kurbağa olucaz bu gidişle.
Domuz gribi sonrası masallar da değişti; Kırmızı Maskeli Kız, Ali Baba ve 40 Derece Ateşli Haramiler, Gripli Köyün Kayıp Kavalcısı.
Şok şok şok... Muppet Show'daki Miss Piggy de gripmiş!
Domuz gribinde bile bir statü endişesi var. "Salgın" yerine "Pandemi" deyince daha havalı oluyorsunuz. Ay ne kültürlü çocuk dedirtiyorsunuz, aklınızda bulunsun.
Daha sosyetikler domuz gribi olmuyor. Onlar beykın (Bacon) gribi oluyor misal.
Domuz gribinden korunmanın en etkin yolu şu: ayazda çıplak. gezin, cam açık üstünüz açık yatın, nerede gripli görseniz gidip sarılın. Bu kadar ısrarlı olduğunuzu gören grip mikrobu tırsar ve size bulaşmaz.
Domuz gribi olmakla olmamak arasındaki terk fark ise R harfi. Nasıl mı? Şöyle; "Domuz gribiymişim" "Domuz gibiymişim" Beyaz bu anlamda şanslı, Seda Sayan ise şanssızlardan...

2012'nin eli kulağında..

2010 hızla geliyor ama herkes 2012'yi bekliyor. Sebep 2012 yılında kıyamet kopacak paniği. Söylentinin kaynağı Maya takviminin 2012 yılında bitmesi. Mayalı takvimciler zamanında sıkıldığından mı nedir bilinmez takvimi yazmayı 2012 yılına gelince bırakmış. Ama işin peşini bırakmayanlar bunu "2012'de kıyamet kopacak" diye yorumluyor. Olay budur.
Ünlü felaket filmleri yönetmeni Emmerich boş durmayanlardan. Felaketi anında fırsata çevirdi ve 2012 filmini yaptı. Tabii 1 yıl önceden de başladı filmin haberleri. Yönetmenin mantığı basit: 1 yıl merak ettiririz, sonra paranızı "Emmerich!"
Maya takvimi doğru söylüyorsa bu ne demek? Mayalı içeceklerin son tüketim tarihi 2012 demek. Yani başlayın şimdiden içmeye, anca bitirirsiniz.
Peki 2012'de kıyamet kopmazsa ne diycez? Maya tutmadı mı diycez? 1 Ocak 2013 sabahı bir Mayalı olmak ne tuhaf olurdu? "Eee haniii??!! O kadar da borç taktım lan millete."
2012'de kıyamet söylentileri saçma ama yine de tedirgin etmiyor değil. Ama tedirgin olmayanlar da var. Örneğin şu iki Fenerbahçe taraftarı;
Ercan - Olm 2012'de kıyamet kopacakmış.
Metin - Desene 2 yıl daha Kadıköy'de Cimbom'a yenilmezsek bi daha yenilmeyiz.. hehehee...
www.twitter.com/hakanutku

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA