Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hazine!..

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sıtkı Usta'yı, Kütahyalı dünya çapındaki çini ve seramik ustası Sıtkı Olçar'ı "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçmiş..
UNESCO, 2003'te "Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması" sözleşmesini kabul etmiş, Türkiye 2006'da imzalayarak taraf olmuştu.
Seçim bu sözleşme çerçevesinde yapıldı.. Karagöz ve Aşıklık Geleneği, UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültür Mirası kabul edilmiş ve temsili listeye alınmıştı.
Sıtkı Usta da "Kültürel mirasın belli unsurlarını korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için gerekli bilgi ve beceriye yüksek düzeyde sahip olduğu" gerekçesiyle "İnsan hazinesi" olarak değerlendirildi..
Dünyanın hayran olduğu Sıtkı Usta'nın bu ülkede, hatta, kendi Kütahya'sında kadrinin bilinmediğini söyleye gelirdik. Kültür Bakanlığı'nın adımı bu yüzden çok önemli, çok anlamlı.. Usta adına, ülkem adına teşekkürler, Ertuğrul Günay dostum!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA