Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kemalist Fransa!..

"Elveda Batı(k) Avrupa" kitabını geçenlerde tanıttığımız gazeteci ve kuzenimiz Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay'ın eşi Sıtkı Uluç, yıllar yılı Anadolu Ajansı muhabirliği yaptığı Brüksel'den döndü. Birkaç gün kalan emeklilik günlerini Tuzla'da bekliyor. Dün bana bir not atmış...
Buyrun.

***

Türk televizyonları ve basınını izlemeye tahammül yeteneğini henüz kazanamadığım için sürekli Fransa, İsviçre, Belçika, Alman TV'lerinde haber ve oturumları izliyorum.
Bana çok ilginç gözükmeye başlayan bir gelişme var. Özellikle İsviçre'deki minare krizinden sonra "Ulusal kimlik" tartışmaları çok yoğunlaştı. "Batı Avrupa'daki Müslümanlarla, azınlıklarla, çoğunluklarla bir arada nasıl yaşarız" diye tartışırlarken, "üst kimlik" ve "laiklik ilkesinin güçlendirilmesi" ön plana çıkıyor.
"Başka çözüm yok" diyorlar. Yakında, "Sıtkı söylemişti" diyeceksiniz, göreceksiniz, Sarkozy'nin ağzından şu sözler çıkacak:
"Ne mutlu Fransızım diyene!"
Türkiye'yi görmekte, anlamakta çok zorlandılar ama Batı Avrupa bu gidişle "Kemalist" olacak...
Sevgiler ve derin saygılarla, tekrar teşekkürler...
SITKI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA