Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Bu iyi haber oldu. Şu sıkıntılı günlerde biraz moral bulduk. Afganistan da vizeyi kaldırmış. Ürdün, Suriye, Lübnan'dan sonra Afganistan'ın da bizden vizeyi kaldırması bekleniyordu ama bu kadar çabuk olacağı düşünülmemişti.
Şimdi Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülke sayısı 56'ya çıkmış bulunuyor. Bu elbette azımsanacak bi rakam değil. Gerçi dünya da 200'e yakın ülke varsa da, son zamanlardaki diplomatik atılımlarımız gösteriyor ki, önümüzdeki yarım asır içinde en az 100 ülke, yani dünyanın yarısı, artık bizden vize istemeyecek.
Ben bu vize meselesinde en çok Cibuti'ye bozuluyorum. Arkadaşım etin ne budun ne ki bizden vize istiyorsun. Hani yakın bi yer olsa (nerede olduğunu da bilmiyorum) iki jet havalandıracan, şöyle on dakika bi tur atacaklar. Bak bakalım ertesi gün vize mize kalmış mı?
Mektubun tam burasına noktayı koydum bilgisayardan Cibuti'ye baktım. Uçak gönderme fikrinde ayıp etmişim. Bunu yazılmamış say. Afrika'nın doğusunda Yemen'in hemen karşısına düşen bi ufak ülke ama halkının yüzde 95'i Müslüman olduğuna göre bu Cibuti'lilerin bize yaptığı vallahi ayıp. Müslüman Müslüman'a böyle şey yapar mı?
Şu anda Ankara'da Eskişehir yolu üzerinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hemen yanına yapılmakta olan caminin fotoğrafını çekip gönderseler Cibutililer, eminim, derhal vize ayıbına son vereceklerdir.
Eskişehir yolu dedim de... Buraya aylar önce "Hız sınırı 50 kilometredir" diye koca koca tabelalar dikildi. Ankara Valisi de "Ankaralılar dikkatli olsun. Yollar MOBESE kameralarla taranacak. İlk kamera Eskişehir yolu üzerine konuyor. Bütün Ankara 600'e yakın kamerayla 24 saat izlenecek.. Hız yapanlar yandı!" diye bi demeç vermişti.
Durum ne diye merak ettim. Bi kamera konmuş, geri kalan 599'dan haber yok. O kamera da nasıl çalışıyor, çalışıyor mu çalışmıyor mu hala deneme safhasında mı belli değil.
"Neden bu iş olmuyor" diye sorduğumda "Para yok" dediler.
Abuzittincim kardeşim Ankara'ya 599 tane MOBESE kamera konacak, ki bunlarla yalnız hız yapan araçlar değil, mesela, çalınmış araçlar da saptanabilecek veya şüpheli şahıslar izlenebilecek ama tahsisat yok diye bi türlü alt yapıya başlanamıyor. Ama Cumhurbaşkanımızın köşkünü yenilemek için para var. Bari Cumhurbaşkanı "Köşk'te bu kadar tadilat yeter. Çimler de İngiltere'den gelmeyiversin.. Çim parasıyla şu Ankara'daki MOBESE'lerin bi kısmını halledin" dese ne anlamlı jest olur değil mi ?
Münasip yerlerinden öperim, kardeşim.
Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA