Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İlle 50 kişi..

DR. Mehmet Karav'dan gelen bir minik not, 19 kişinin ölümü ile sonuçlanan maden kazasında en büyük sorumlulardan birinin, mevzuat hazretleri, yani devlet olduğunu ortaya koydu. Ne demek istediğimi notu okuyunca anlayacaksınız.
"Ben 18 yıllık bir tıp doktoruyum. Yaklaşık 10 yıldır işyeri hekimliği yapıyorum. İşyeri Hekimleri Derneği'nin kurucu üyelerindenim.
Ülkemizde bu konuda en yetkili kurumların (Çalışma Bakanlığı, SGK vb. ) istatistiklerine göre, iş kazalarının yüzde 65 - 70'e yakını küçük ve orta ölçekli işletmelerde meydana geliyor.
Oysa işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili tüm yasal mevzuatlar bu konudaki bağlayıcılıklarını ve zorunlu uzman personel çalıştırma (İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi gibi) sınırını hep 50 kişi ile başlatıyor. Meslek örgütlerinin yıllardır süren ısrarlarına rağmen, hep '50 kişi ve üstü' diye başlıyor mevzuat hazretleri. Tam bir kara mizah maalesef."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA