Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Üç güzel konser..

Cuma, cumartesi, pazar.. Üç gece, üç konser.. Yeni Yıl Konserleri üst üste geliyor.. Bu yazının ardından bir konser daha var.. İş Sanat'ta..
Hoş geceler yaşıyoruz..
İlki Cemal Reşit Rey'deydi.. İstanbul Senfoni'nin Yeni Yıl Konseri..
O tatlı, o sevimli konuk Şef Alexander Rahbari yönetiyor.. İki de konuk solist var, Elisabeth Flechl (Soprano) ve Michael Heim (Tenor).
Strauss, Lehar, Kalman üzerine kurulu tam bir Yeni Yıl Konseri.. Tabii, Radetzky Marşı ile final yaparak.. Hakkı Öztürk'ün çello solosu gecenin doruklarından biri oldu, benim için..
Bir şeye üzüldüm. CRR'nin yeni Yönetimi İstanbul Senfoni'nin logosunu astırmamış, orkestranın arkasına..
"Devlet onlara salonu bedava veriyor, bir de reklamlarını yaptırmam" ucuzluğu içinde..
O salon devletin değil, kamunun.. Yani halkın.. Yani benim.. O orkestra da kamunun..
Kimin malını, kime bedava verdiğinizi sanıyorsunuz, dostlar?..
Bu orkestralar sponsor destekleri ile yaşıyor.. Sadece orkestraların değil, sponsorların da logolarını asmalarına izin vereceksiniz ki, onlar da verdiklerinin karşılıklarını alsınlar.. Alsınlar ki, başkaları da sponsor olmaya heveslensinler..
Bilmem anlatabildim mi, Sevgili Kadir Topbaş?..
Bu salon size emanet, İstanbul halkından.. Yönetenlere iyi anlatın, işlerini ve konumlarını..
Niyetleri, sanatı bitirmekse, onu da bilelim..

***

İkinci konser, genç yaşta kaybettiğimiz soprano Zehra Yıldız'ı anma gecelerinin 12' ncisiydi. Bu defa AKM yerine Boğaziçi Üniversitesi Albert Hall'de yapılabildi, Evin İlyasoğlu'nun gayretleriyle.. O zaman da orkestra sığmadı tabii. Bir piyano eşliğinde (Raina Popova), genç solistler dinledik..
İki müthiş kontrtenorla tanıştık.. Birisi İngiltere'de yaşıyormuş, Cenk Karaferya.. Öteki Kaan Buldular, İstanbul Devlet Konservatuarı'ndan.
Lirik Soprano Simge Büyükedes, Milano'yu, Scala'yı tutmuş bile.. Fiziği ile de sahneyi dolduruyor..
Mezzo Soprano Sim Tokyürek'te müthiş bir ses hacmi var..
Koloratur Soprano Zerrin Karslı' ya bayıldım. Nasıl şirin, nasıl tatlı.. Daha yeni mezun.. Onu opera sahnesinde izlemek isterim.. Gecenin tenoru Arda Doğan'dı. Bence bir fırsat kaçırdı. Keşke popüler aryalar arasında seçim yapsaydı..
***

Pazar akşam üzeri, orta boy bir senfoni Orkestrası Kanyon'da yerini aldı, Fatih Erkoç'a eşlik etmek için..
Kanyon tıklım tıklımdı.. En alttaki meydana bakan ara katlar da doluydu. 8 bin kişinin izlediği hesaplanmış..
Erkoç, müzikallerden, operalardan da söyledi.. Artık klasikleşmiş pop ve caz parçaları da..
Kendi sahası cazda harikaydı.. Moon River'ı olağanüstü yorumladı.. My Way, New York New York gibi pop şarkılarda çok çok iyiydi. Müzikalleri de idare etti, ama aryalar ve napolitenlerde çok gerilere düştü.. Bence onlara hiç dokunmasa ve ordaki seyircilerin büyük çoğunluğunun beklediği kendi Türkçe pop şarkılarını, mesela "Ellerim bom boş"u söylese, Kanyon temellerinden sarsılırdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA