Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bab-ı Ali'nin son Mohikan'ı..

Pazar sabahı, "Savaş Ay'la Mola" yı okuyorum, sabah kahvemi içerken, Sabah'ta.. Keyifle.. Dr. Alâeddin Yavaşça, ailemizin sevgililerinden.. Kilisli.. Uzaktan akraba oluruz.. Ama yoğun sevginin asıl sebebi, onun dünya güzeli besteleri.. Alaturkanın en unutulmazlarında imzası var..
Savaş Ay, Hoca ile konuşmuş..
Faruk Nafiz'in "Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok" dizelerinin nasıl besteye dönüştüğünü anlatıyor üstad..
Yazının üslubundan, Savaş'ı iyi bildiğimden hissediyorum. Aslında o röportaj uzun.. Aslında tam bir Pazar sabahı keyfi yazısı.. Ama yarım sayfaya sığsın diye indirilmiş sanki..
Yazık olmuş..
Aslında Savaş'a yazık oluyor..
Savaş Ay.. Türk medyasının Son Mohikan'ı.. Hani "Muhabirlik ölüyor" diyorum ya.. Ayakta kalan, kalmakta direnen bir tek o var..
Fikret Otyam türü gazeteciliğin son örneği.. Olayı yerinden izleyen, fotoğraflarını çeken, haberi, gerçek anlamda "Haber Hikayesi" olarak yazan, röportajlarını yapan, ertesi günlerde yorumlarını da katarak dizi yazıya dönüştüren Muhabir /Yazar/ Foto Muhabiri türünün son örneği yani..
Sabah'taki hazine.. Sabah'taki Kaşıkçı Elması..
Mardin'de köy baskını 44 ölü.. Savaş Ay orda.. Bursa'da grizu 19 ölü.. Savaş Ay orda..
Olay nerde?.. Savaş orda..
Yerinden unutulmaz fotoğraflar, röportajlar.. Haberler.. Yazılar..
Peki kıymetini biliyor muyuz?..
Hayır!..
Günümüzün kompakt (Hani Compact Disc, yani CD gibi, sıkıştırılmış) gazeteciliğinde ne fotoğrafların hakkını vermek kaldı, ne de haber ve röportajların..
Başlık.. Yığınla alt başlık. İçerde haber diye o alt başlıkların bire bir tekrarı ve bitti..
Efendim millet okumaz.. Bunları okuyor mu peki?.. 500 bin satan gazete var mı?.
"O dedi, bu dedi" diye beyanat ve siyaset gazeteciliği içinde millet eline gazete almaktan nefret eder olmuş. Niye okusun ki..
Koy bakalım, iki sayfa yan yana, Savaş Ay'ın olay yerinden yolladığı, kendisi haber, kendisi makale olan resimleri, haberleri ve röportajları.. Görelim bakalım okunuyor mu, okunmuyor mu?.
Eski ayları yıldız yaparlarmış.. Savaş Ay, zaten yıldız!.. Sabah Yıldızı..
Bir kullanabilsek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA