Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Akdamar!..

Van gezimizin en güzel anlarından biriydi, gölün ortasındaki Akdamar Adası'na gidişimiz ve orada ayni adlı kiliseyi gezişimiz.. Bir tarih ve kültür hazinesi.. Sonra Van Valisi, Akdamar'ın yılın belli günlerinde ibadete açılabileceğini söyledi. Bu din turizmi açısından harika bir düşünceydi ve laik Türkiye'ye yakışan bir davranıştı..
Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay hevesimizi kursağımızda bıraktı. "Akdamar bir anıt müzedir, sadece ziyaretlere açıktır. Ayin yapılamaz. Restorasyon projesinde olmadığı için tepesine de haç takılamaz.." Sanırsınız ki, Anayasa'nın değişmez maddelerinden söz ediyor, hem Kültür, hem de Turizm Bakanı.. Sevgili Günay, işiniz ülkedeki ve dünyadaki gelişmelere paralel karar ve uygulamalarla bu ülkeye hizmet etmek..
O restorasyon projesi, Tanrı Buyruğu mu?.. Niye değişmesin?.
Van'da tarihi bir Ermeni Kilisesinde yılda bir ayin yapılması, hele bugünün koşullarında ülkeye neler kazandırır, o turistler Van'a neler kazandırır, bir düşünmez misiniz?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA