Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ödüle gel!..

Sinema Yazarları 42. SİYAD ödülleri adaylarını açıkladılar ve dediler ki.. "Biz gene halktan koptuk.. Gene ödülleri halkın seyrettiği filmlere vermeyeceğiz.. Çünkü biz eleştirmeniz. Eleştirmen, halkın beğendiğini beğenmez. Beğenirse itibarı olmaz.."
Amerika'ya bakın.. Oradaki sinema yazarlarının Altın Küre Ödülü, Oscar'a nerdeyse paraleldir.
Bizde ise, halka paralel düşmek, ayıptır..
Neşeli Hayat'a kıyan kafa işte bu.. İki dalda, adaylık lütfetmişler.. Senaryoda.. Bir de filmin baş kadın oyuncusu Büşra Pekin'i "Yardımcı" statüsüne indirip aday yapmışlar, alay eder gibi..
Neşeli Hayat, en iyi film adayı değil.. Yılmaz Erdoğan yönetmen olarak yok. Erkek Oyuncu olarak yok.. O harika görüntülerin yönetmeni yok.. Kısa rolünde muhteşem bir oyun sergileyen Cezmi Baskın, En İyi Yardımcı Erkek adayları arasında yok..
Onlara soruyorum.. Madem "İlle de halktan kopuk olmalıyız" diyorsunuz.. O zaman Uzak İhtimal'i niye unuttunuz?.. Cihat Hazerdağlı'nın o muhteşem Sulu Boya'sını gidip gören tek kişi çıkmadı mı içinizden?..
Anlaşıldı ki, SİYAD bir kez daha halktan kopuk, kimseyi ilgilendirmeyen bir "Kendi kendini" tatmin gecesi daha düzenleyecek..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA