Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Pazarları kapalıyız..

Galerilerin pazar günleri kapalı olmalarını eleştirmiştim ya.. "İnsanlar aileleri ile birlikte, geniş, rahat vakit ve trafikte ne zaman görecekler, eserleri peki" diyerek..
Elif Gültekin'den bir not aldım..
"Sanat galerilerinin pazar günleri kapalı olmasından söz etmişsiniz. Sanırım Türkiye bilim ve sanatı daha erişilebilir kılma noktasında oldukça gerilerde. Çünkü bırakın sanat galerisini, Boğaziçi Üniversitesi gibi bir kurumun kütüphanesi Cumartesi günleri kapalı, pazar günleri de 14.00'den sonra açılıyor. Üstelik hafta içi de saat 22.00 den sonra kapalı oluyor. Yani bilim üretme işimize çomak sokuluyor. Akşam 22.00 den sonra oturayım şu araştırmamı bitireyim dediğinizde, yapamıyorsunuz! Sanata da bilime de memur mantığıyla yaklaşıp, çalışma günleri- çalışma saatleri şeklinde düzenlersek, sonumuz iyi olmayacak sanırım. Ne dersiniz?."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA