Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aldatmak.. Aldatılmak.. Aşk..

Ben bu filmi nasıl atladım, inanamıyorum.. Avatar'dı, Yahşi Batı'ydı, Almodovar'dı derken, son zamanlarda gördüğüm en güzel filmlerden birini hem de sıcağı sıcağına yazmadım, tartışmaya açmadım diye öyle kızdım ki bu sabah Yasemin "Hıncal Bey niye yazmadınız" diye sorunca..
Hayat öyle hızlı akıyor ki, yetişemiyorsunuz bazen..
Bence çok güzel bir film, muhteşem bir oyunculuk ve harika bir müzik karambole geldi.. Sinemalarda bir hafta kalabildi ve gitti..
Chéri /Aşkım'dan söz ediyorum ve de Michelle Pfeiffer'dan.. Fransa'nın meşhur Belle Epoque (Güzel Dönem) dedikleri, Birinci Dünya Savaşı öncesi yıllar.. Şık otomobiller, harika köşkler, uşaklar, hizmetçilerle yaşam süren, kralların ve milyonerlerin fahişeleri.. En ünlülerinden biri Lea.. Michelle Pfeiffer.. Ve de onun baş rakibi Charlotte.. Kathy Bates.. Artık yaşlanmışlar. Ama Lea hâlâ muhteşem.. Hâlâ müşterisi var.. Charlotte her gece Maxim'de genç fahişelerle yaşayan 19 yaşındaki oğlunu adam etmesini ezeli rakibinden ister. Lea altı yaşından beri tanıdığı ve daha o zaman Chéri adını taktığı genci ele alır ama beklenmedik bir şey olur.. Yaşlı kadınla genç adam arasında müthiş bir aşk başlar. Altı yıl sürer.. Oğlunun yeterince adam olduğuna karar veren Charlotte, Lea'ya teşekkür eder ve genç adamı bir başka fahişe arkadaşlarının kızı ile evlendirir.
Lea yıkılır.. Paris'ten kaçar. Kendisine yeni bir sevgili arar..
Genç adam yıkılır.. Felaket bir evlilik yaşamaya başlar.. Aylar sonra, tekrar buluşurlar.. Harika bir aşk gecesi daha yaşarlar ve Lea sevgilisini karısına yollar.. Sonra..
Ünlü Fransız romancısı Colette'in ünlü eserini bulup okuyun derim, filme ulaşamazsanız..
Ne unutulmaz satırlar yazmış Colette, aşk, aldatmak, aldatılmak üzerine..
Genç adam 6 yıl birlikte yaşadığı sevgilisinin hayatını biliyor.. Onun bu zenginliğe nasıl ulaştığının ve koruduğunun hem de nasıl farkında.. Anası da öyle çünkü.. Aldırmıyor..
Sevdiği kadının para için birinin koynuna girmesi sorun değil. O mesleği.. Ama kadın bir başka genç sevgili ile kaçınca aldatıldığını düşünüyor..
Anasının bulduğu genç kızla evlenmiş.. Ama sevgilisi fahişenin de koynuna giriyor. İki kadından birini aldatıyor.. Ama aldattığı hangisi.?. Genç karısı mı, yoksa anası yaşındaki fahişe sevgilisi mi?..
Nasıl karmaşık, nasıl tartışmaya açık değil mi?..
Aşk nedir?.. İhanet, aldatma, aldatılma nedir?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA