Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim..
Bu ne para yahu.. Futbola, 4 yılda, 2 milyar dolara yakın para akacakmış.
Şöyle bi düşün; Süper Lig yayın haklarına yılda 321 milyon dolar ödenecek. İsrail'den almayı planladığımız insansız casus uçakları var ya.. Bunlara verilecek para 190 milyon dolar. Yani, "..ben insansız uçak almaktan vazgeçtim liglerin yayın hakkını satın almak istiyorum" desen paran yetmez!
Veya işe turizm açısından bakacak olursak, futbola verilecek paranın toplamı Turizm Bakanlığı'nın tanıtım bütçesinin, yanlış hesaplamadıysam, 3 katıdır. Tabii akla şu soru geliyor. Turizm Bakanlığı, 100 milyon doları ancak bulan "tanıtım bütçesi" yle, Türkiye'ye, yılda 25 milyon turist çekip 20 milyar dolar para kazandırıyor. Bu 2 milyar dolarlık futbolumuz Türkiyemize acaba kaç milyar dolar döviz getirecek?
20'den vazgeçtim 2 milyar getirebilir mi? Bunlar bana ters işler geliyor Abuzittincim. 2 milyar dolar bizim için çok önemli bi para, çok daha hayati işlere kanalize edilebilir.. Demiyorum ki futbola para ayrılmasın. Ama işin cılkı çıkmış gibime geliyor.
Forbes dergisi, Haiti depreminin ardından dünyanın en riskli 20 şehrini açıkladı. İstanbul 2'nci, İzmir 9' uncu.. 50 bini aşkın ölü hesabı yapılıyor. Sen, son yıllarda, depreme karşı yapılan yatırımlarla ilgili hiç bi haber duydun mu? Ama 2 milyar dolar futbola bi çırpıda verilebiliyor.
Geçenlerde Haber Türk bi fotoğraf yayınladı. Ağrı'da bi köy. Çocuklar okula gidebilmek için, bu kış kıyamette, dereyi pantolonlarını çıkartıp, yalın ayak geçiyorlar. Kızlar etekliklerini çıkartıp dereyi geçemeyecekleri için okula gidemiyorlar ve bundan şikâyetçiler. Yardım istiyorlar. Parasızlıktan oraya derme çatma tahtadan bi köprü bile koyamamışız. Ama iş topa gelince... 2 milyar dolar.
Abuzittincim, milletçe bu kafayla bizim işimiz çok zor kardeşim.. Biz daha çoook "alçak koltuk, yüksek karyola" muhabbetleriyle karşılaşırız. İsrail bizden özür diledi ya. Gazetelere bakıyorum, dünyada itibarımız artmış. Bana göre itibar bu değil. Bugün git bakalım İsrail'e vizesiz girebiliyor musun? (Eğer bi son dakika değişikliği yoksa onlar bize vizesiz gelebiliyor) Veya bırak İsrail'i, yanı başındaki Yunanistan'a vizesiz girebilir misin?
Önce konsolosluk kapılarında "vize" sorgusu ve işkencesi, sonra sınır girişlerinde upuzun kuyruklarda beklemeler, uzun uzun aramalar, narkotik köpekleri.. Ne zaman ben de bi Yunanlı, bi İsrailli, bi İtalyan, bi İngiliz gibi, Gençlik Parkı'nda dolaşırcasına, o rahatlıkla, bunların ülkelerine girebilirsem o zaman "itibarım" artmış olur, gerisi palavra. 72 yıldır palavra dinlemekten de bıktım, usandım.
Bak, Rusya ile aramızda vize kalkacakmış. Bunu sevine sevine haber yapıyoruz. Neredeyse zil takıp oynayacaz. Kalksa n'olur kalkmasa n'olur.. Dünyada 100 den fazla ülke bize vize uyguluyor. Kaldı ki sana şunu söyliyeyim. Rusya ile vize kalksa kalksa, belirli guruplar için, mesela iş adamları için kalkar. Her iki ülkede kaçakcılık bu boyutlarıyla sürdükçe ben "tam vize" anlaşmasını imzalayacak babayiğit göremiyorum.
Münasip yerlerinden öperim, Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA