Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kimsenin haberi yok!..

Fikret Ağabey'in (Otyam) sergisini gezerken City's'de, Toprak Galerisi'nde Sema Çulam'a rastladım..
O da mı kim?.. Bu soruyu sormakta haklısınız.. Ayıbı bize, yani medyaya ait.. Bakın kim?.
"Ne var ne yok" dedim.. Anlattı.. "Avrupa Naif ustalar yarışmalı sergisinin her sene tam Avrupa ülkelerinin katıldığı sanatçılarının katıldığı bir etkinlik. Beni 2008'de, Türkiye adına davet ettiler. AB'ye üye ülkelerin dışındaki ülkeleri her sene ayrı ülkeyi misafir ülke olarak davet ediyorlar. 2008'de Türkiye'yi davet ettiler. Resimlerimi çok beğendiler. Büyükelçimize 'Biz de Avrupa ülkesi sayılırız, her sene sergiye davet edilmemiz lazım' dedim. Zaten onlar da 'Türkiye'yi Avrupa'dan ayrı düşünemeyiz' dediler ve beni her sene Madrid'de düzenlenen 'Muestra de Arte Naif Europeo' yarışmalı sergisine davet etmeye başladılar.. Bu yarışmanın değişik bir jürisi var. Jüri halk, yani sergiyi izleyenler. Sergi, 1.5 ay açık kalıyor ve her izleyen bir oy atıyor. Pusulaya bir yabancı, bir de İspanyol en beğenilen sanatçı yazılıyor. 1.5 ay sonra sergi bitiminde bir İspanyol ve bir de yabancı sanatçı birinci seçiliyor. Yarışmanın para ödülü yok. Prestij ödülü var. İspanyol tarihinden Ebali Prensesi'nin bronz heykeli veriliyor."
..Ve bu yıl İspanyol halkının seçtiği en iyi yabancı naif resminin altında işte Sema Çulam'ın resmi var ve bizde kimsenin haberi yok.. İyi mi?.
Bu köşenin okurları hatırlayabilir yalnız. Çeşitli fuarlarda rastlamış ve yazmıştık onun çok hoş resimlerini.. Eğer tıklarsanız, Bakraç Galerisi'nde çeşitli eserlerini görebilirsiniz. 11 numaralı olan, Madrid'de ödül alan..
http://www.bakrac.com/web/yeniSergiden_sc.asp

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA