Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Vur deyince öldürenler..

Sadece gençler açısından soruyorum.. Eroin, kokain mi daha tehlikeli, yoksa sigara mı?..
Peki şöyle bir sahneyi kaç kez gördünüz televizyonda acaba?..
Genç kız veya delikanlı, bir odaya kapanıyor.. Kaşıkta bir toz ısıtıp su haline getiriyor, enjektöre çekiyor.. Kolunu sıyırıp bir lastikle bağlıyor, iğneyi koluna batırıyor.. Derin bir nefes alıyor ve müthiş bir keyifle ötekilerin yanına dönüyor?.
Ya da şöylesini.. Bir yığın genç, kızlı erkekli toplanmış.. Masanın üzerine uzun bir çizgi halinde bir toz dökülüyor.. Bir kredi kartı ile düzeltiliyor.. Sonra gençler sırayla bu tozu burunlarına çekiyorlar.. Az sonra çılgın bir parti başlıyor..
..Ve de bu tür sahnelerin özgürce oynadığı televizyonlarımızda, 68 yıl önce çekilmiş bir sinema klasiği Casablanca'da Humprey Bogart'ın sigara içtiği sahne sansür edilmediği için Gold Max TV'ye RTÜK, 50 bin lira ceza kesiyor..
Efendim özendirirmiş..
Eroin, kokain, şiddet, saldırı, hatta intihar sahneleri özendirmiyor da sigara sahnesi özendiriyor öyle mi?.
Komediye bakar mısınız?.
RTÜK bu cezayı kesti diye, Schindler'in Listesi adlı bir başka klasikte, sigara sahnelerinin üzerine "Çiçek" çizimleri konuyor.. Ret Kit'in ağzındaki sigaranın yerine, dal parçası konduğu gibi..
Yahu, filmde adamın sigara içtiği dikkat bile çekmez aslında.. Ama ağzını, elini mozaiklersen, ya da böyle çiçek çizimleriyle sigarayı kaparsan, nerden çıktığı belli olmayan duman daha çok ilgi, daha çok dikkat çekmez mi?. Daha çok göze batmaz mı?..
Geçen gece Süreyya Locasında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni Suat Arıkan ile Hoffmann'ın Masalları'nı izliyoruz. Anlatıcı rolündeki Hoffmann elindeki sigarayı tüttürerek sahneye girmez mi?.. "Yandınız" dedim, müdürlere.. "Yandınız, sizi ben de kurtaramam.."
Şakası bile ayıp belki ama, memleketi bu hale getirdiler..
TV kanalları savaşmalı.. Mahkemeye gitmeliler. Ordan sonuç alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeliler..
Ayıptır, yahu!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA