Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Öyle bir bale şöleni ki..

Yani bakın "Param yok" diyorsanız, bir yerlerden borç harç edinin ama bu hafta sonu TİM'de kendinize bir koltuk ayarlayın.. Müthiş, ama gerçekten müthiş bir dans gösterisi var.. Hem de dünyanın en büyüklerinden..
Bir defa Julia Makhalina.. Bale deyince dünyanın en önde gelen kurumu olduğu tartışılmaz Marjinski'nin dünya çapındaki baş dansçısı..
Karşısında gene Marjinski'nin büyük yıldızlarından İvan Kozlov.. Bale denince dünyada akla ilk gelen St. Petersburg'dan 25 dansçı..
Eser Mata Hari..
Dünya prömiyeri 23 Mayıs 2007'de St. Petersburg'da yapılan gösteri, geçmiş, gelecek ve bugünü bir araya getiren büyülü bir karışım. Muhteşem dekor ve kostümleri, etkileyici müzik ve ışık tasarımıyla gerçekle düşü, doğu ile batıyı, tiyatroyla dansı birleştiriyor.
Mata Hari, Rusya'nın en başarılı genç kuşak koreograflarından kabul edilen, St. Petersburg Balesi ve St. Petersburg Devlet Müzikal Tiyatrosu'nun başbale yönetmeni Vladimir Romanovski tarafından sahneye uyarlandı.
20'nci yüzyılın en gizemli, ayni zamanda en dramatik yaşamlı kadınının hayatı romanlara, oyunlara, filmlere konu olmuştu. Eşiyle gittiği Uzakoğu'da öğrendiği gizemli Hint dansları sayesinde şöhrete kavuşan ve Java dilinde "Şafağın Gözü" anlamına gelen Mata Hari ismini kullanan Margaretha Geertruida Zelle'nin (1876-1917) hayatı şimdi de dans tiyatrosunda..
Romanovski, klasik baleyi modern yorumlayan bir dans ustası.. Oryantal dansların büyüsünü, Arjantin tangosunun ihtirasını kattığı klasik baleyi, 20. yüzyıl Avrupa müzikleriyle buluşturuyor. Bugüne dek benzeri olmayan bir deneme bu..
Mata Hari Balesi, Rusya'dan sonra dünyada ilk kez Türkiye'de...
Muhteşem Makhalina'yı canlı izleme şansını kaçırmayın derim, bir daha..
Cuma, cumartesi 21:00, pazar 15:00'de.
Biletix : 0216 556 98 00
www.biletix.com
TİM :0212 286 66 86
www.timshowcenter.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA