Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir burger evi keşfettik..

Yıl 1977.. Holly ile bir kaç gün önce Arizona'da evlenmiş ve birlikte Nevada'ya, kayınpederin yaşadığı Reno'ya gitmişiz.. Kayınpeder kızı ve damadını yemeğe çıkaracak.. Yörenin en iyi restoranında yer ayırtmış.. Yola çıktık.. Fred (Kayınpeder olur) bize uzun uzun o restoranı ve niye ünlü olduğunu anlattı sonra kibarlıktan bana sordu.. "Ama senin tercih ettiğin başka bir yer varsa, değiştirebiliriz.."
"McDonald's" dedim.. Fred'in bana bakışını unutamam.. "Kızımı hangi maganda almış" der gibi.. Adam aslında haklı ama, bilmiyor ki, o yıllarda Türkiye'de bir McDonald's efsanesi var, ama ortada tek dükkân yok.. Ortalığı kasıp kavuran bu hamburgeri fena halde merak ediyorum.. Gazeteci merakı..
Aradan yıllar geçti. İstanbul'da Erkekçe'yi çıkarıyoruz. Ali (Kocatepe) Yazı İşleri Müdürüm.. Ayni evde kalıyoruz zaten.. İki harika kızla tanıştık.. Yemeğe davet ettik. Kabul ettiler.. İlk çıkışımız.. Çocuklar gibi heyecanla bindik benim arabaya.. Kızlara "Nereye gitmek istersiniz" dedim.. İkisi birden ayni anda bağırdı.. "McDonald's.."
Türkiye'de ilk McDonald's Taksim'de açılmış bir hafta önce.. Ve biz iki güzel kızla hamburgerciye gidiyoruz, iyi mi?. O an hissettim işte, Fred'in ne hissettiğini.. Çare yok gittik ki, 150 metre kuyruk.. Hamburger yemek için kuyruk..
Bir daha hamburgerciye gittiğimi hatırlamıyorum.. Ta ki geçen haftaya kadar..
Ağbimler de İzmir'den gelmiş. Maçı izledik. Saat 10 falan olmuş.. "Çıkıp bir şeyler yiyelim" dedik.. Birden aklıma geldi.. "Üşenmeyin. Sizi karşıya götüreceğim, Bağdat Caddesi'ne" dedim.. O saatte Etiler'den yola çıkıp, Şaşkın Bakkal'a geldik..
Burger House'a..
Bir gece geç vakit uğramıştık, arkadaşımız Didem, bu yeni açılan dükkânın işletmecisi olmuş. Ona "Merhaba" demek için.. Bir şey yemedik, ama dükkânın havası çok hoşuma gitti. Bağdat Caddesi'ni de zaten severim.. Aklımda kalmış..
Burger House, iki kişilik masaları da var ama ana servis ortada uzanan herkesin birlikte oturduğu büyük masa.. Oturduk. Liste geldi. 14 çeşit burger var. Bir de ilerde kara tahtada "Ayın özelleri.." Orda da burger isimleri var, listede olmayan. Didem onlardan tavsiye etti, "Acı severseniz" diye.. Severiz tabii..
Çok ama çok lezzetli burgerler yedik, herkes başka şey ısmarladı.. Herkes nasıl mutlu, nasıl neşeli.. Unutmadan.. Etlerin hepsi Günaydın'dan ve burgerlerin içine ve yanına koydukları her şey, ama her şey çok güzel, çok özenli..
Burger House'ın burgerleri çok iyi, ama en iyisi havası.. Bağdat Caddesi'ni bir deneyin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA