Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu nasıl spor medyasıdır?..

Bu kadar vurdum duymaz, bu kadar neme lazımcı ve de en acısı, bu kadar korkak bir spor medyası olabilir mi?.
İlle de testi kırıldıktan sonra yazmaya meraklıyız. Önceden kalem oynatmaya ödümüz patlar.. "Ya eleştirdiğimiz adam maçı kazanırsa.."
Çünkü bu ülkede her şey maç kazanmaya bağlıdır. Kazanan eleştirilmez. Yürek olmadığı için önceden de eleştirilmez. Ama kaybederse, haydaa.. Vur abalıya yarışı..
Hiddink maskesi altında Oğuz Çetin utanç verici bir milli kadro açıkladı, Kazak maçı için.. Tam anlamı ile utanç verici. Fransa, İtalya, İngiltere'de olsa, yer yerinden oynardı.. Bizde, bir iki mırın kırın. Hepsi bekliyor ki, Kazak maçı oynansın. Allah göstermesin, kaybedelim, bakın nasıl yer yerinden oynayacak, "Böyle mi takım seçilir" diye..
"Hazret.. Bu takım 10 gün evvel açıklandı, o zaman nerdeydin" diye sorulacağını düşünmeden..
Yahu takım bir sakatlar ordusu.. İki sağbek var, Sabri, Gökhan ikisi de sakat.. Hele Gökhan nerdeyse altı aydır oynamıyor.. Kadroda.. Peki maçta sağbek kim oynayacak?. Herhalde Oğuz Çetin..
Takımlarında forma giymeyen kim varsa orda.. Kazım.. Gökhan Zan.. Dökülen Hakan Balta.. Beşiktaş'ta nerdeyse hiç forma giymeyen İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı. Fener'in yedekleri, Selçuk ve Özer.. Sezon başından beri maçı olmayan, Aurelio.. İngiltere'de 1 dakika forma giymeyen Tuncay.. Sakat Semih.. Beşiktaş'ta kendi seyircisinin ıslıkladığı Nihat..
Yani dünyada bundan ters bir seçim olabilir mi?.
Olur.. Böyle kuzuların sessizliği içinde medya ile olur..
Yahu Galatasaray beşinci, resmen beşinci sınıf bir Ukrayna takımına eleniyor.. Ukrayna futbolunun Avrupa'da yeri yok. Karpati denen takımın hiç yok. Türkiye İkinci Liginde, kümede kalmaya oynar. Hocaları hayatında ilk kez Teknik Direktörlük yapıyor.. Bir Avrupa maçında forma giymiş bir tek futbolcuları var. Galatasaray bu takımı kendi sahasında yenemiyor. Üstelik iki gol yiyor. Deplasmanda hasbel kader 91'de golünü atıyor, onu da 2 dakika koruyamıyor.. Ve Rijkaard adlı, hocalık ve liderlik özürlüsü "Ben savunma adamı alın dedim, almadılar" diye kıyameti koparırken, benim "Uzman" yazarlarım "Rijkaard haklı" diyorlar.. Hiç utanmadan.. Hiç sıkılmadan.. Hiç yüzleri kızarmadan..
"Yahu elendiğin takım, Milan, Manchester, Barcelona olur da, böyle isyan edersin. Galatasaray'ın Paf takımı ile eleyeceği bu Karpati'ye elenmenin özürü var mı?. Sen "Savunma" diye ağlarken, vatandaşın Hiddink milli kadroyu açıkladı.. 'Sabri, Gökhan, Servet, Hakan Balta..' Yani senin geri dörtlünün hepsi, Avrupa Üçüncüsü Türkiye'nin hâlâ gözde adamları.. Artı, Avustralya Milli Takımı Kaptanı Neill.. Artı.. Ali Turan gibi gerçekten çok iyi bir yerli daha.. Belanı mı arıyorsun" diyen yok..
Schuster, sezon başı, takım fizik olarak tam hazır değil. Elindeki kadroyu ekonomik kullanıyor. Her maç, fiziği eksik olanların bir kısmını dinlendiriyor. Kazanırken tıs yok. Kaybetti mi, kıyamet.. "Bu rotasyon nedir?.."
Yahu maçan sıkıyorsa, rotasyonun hesabını kazanırken sorsana.. Ya da maçtan önce yazsana..
Olmaz.. O zaman "Spor" yazarı olur. Oysa bizimki "Skor" yazarı.. Tabelayı görmeden yazmaz. Kazandıysa, kuralı şaşmaz. "Kazanan eleştirilmez."
Kaybetti mi, kulübeye bakar. Orda kim oturuyorsa onun hesabını sorar, "Niye onu oynatmadın, yuh sana.."
Ve de bu 40 yıldır böyle sürer gider!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA