Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Maç hiç zora girmedi

Fransa'yı da geçip çeyrek finale çıktık. Bu maçın yıldızları kimlerdi? Bu maç çok önemli bir şeyi ortaya koydu. Bugüne kadar savunmada hep iyi oynuyorduk. Zaten yine iyi oynadık. O yönde bir endişemiz yok. Bu maçta başka bir şey ortaya çıktı. Hücumda çok iyi silahlarımız var. Yunan maçının hücumda en parlak adamı Ersan İlyasova idi. O gün maçı kopardı. Ama dün bileği iyi değildi. Faullerde bile. Ama birdenbire Sinan Güler'i gördük sahnede. Ersan'dan boşalan hücum faktörünü doldurarak uzun süre almamasına rağmen 17 sayı gibi harika bir performans yaptı. Bu şu demek: Herhangi bir maçta herhangi bir oyuncumuzun iyi başlamaması bizim için tehlikeli değil, çünkü yerine gelecek bir adam var. 5-6 adamla değil, 8-9 adamla oynuyoruz ve birileri muhakkak çıkıp maça adını yazıyor. İşte bu çok önemli.

Bu maçın bu kadar kolay olmasını bekliyor muydunuz?
Beklemiyordum. Bir kere rakibin adı Fransa. İlk kez Fransa'yı bu kadar yakından izleme fırsatı buldum. Tony Parker'ın yeri dolmamış. Adam müthiş bir oyun kurucu. Bu Fransa'da oyun kurucu yok. Parker'ın dış atışlarda bileği müthiş. Bu takımda dış atışçı da yok. Fransa'nın hücum gücü bizim turnuvanın başından beri iyi olan savunmamız önünde adeta yoktu. Maçı kolaylaştıran da bu oldu. Maçın en sıkışabileceği anlarda bile Fransa boş dönünce çeyrek final hiç tehlikeye girmedi.

Takımın 6'da 6'lık serisinde Tanjieviç'in rolü, payı nedir?
Tanjeviç, Türkiye'ye geldiğinden beri en iyi yönetimini gösteriyor. Kenarda gayet soğukkanlı. Oyunu iyi okuyor. Müdahaleleri yerinde. Bunu sadece Fransa maçı için söylemiyorum. O dediğim hücum silahlarını da iyi kullanıyor. Şu turnuvanın kenardan gelen oyuncularıyla en fazla sayı kazanan ekibiyiz. Bu, hazırlıkların da iyi olduğunu gösteriyor. Tanjeviç'in üstüne ilk defa o meşhur 12 Dev Adam dahil bu kadar iyi takım oyunu oynadığımızı görüyorum. Bunu televizyondan daha iyi fark ediyorsun. Kenardakilerin de oyunun içinde olduğunu görüyorsun. Orada oturanlar sahanın içindekiler kadar heyecanlı, coşkulu. Sahadakiler kadar sert. Bu da çok güzel.

Bundan sonra madalya olur mu?
Çeyrek finaldeki rakibimiz Slovenya bugüne kadar oynadığımız rakiplerin en iyisi. Yedinci maçımızda en güçlü rakibi bulacağız karşımızda. Bu takımın bu ritmiyle Slovenya'ya takılacağını düşünmüyorum. Bizi ancak yarı finalde İspanya zorlayabilir. Ama finale kadar gidersek, finali de almak kaydıyla hiç şaşırmam. Altın dahil her türlü madalyayı bu turnuvadan çıkarabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA