Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu kadar emek ve masrafa yazık!..

PREDATORS'UN (Yırtıcı Hayvanlar) fragmanlarını izlediğimde heyecanlanmıştım.. Bir esrarengiz gezegende bir gurup dünyalı görünmeyen canavarlarla savaşıyorlar ve filmin kahramanı Adrian Brody onları tarif ediyordu.. "Ne yapacağımızı hissediyorlar. Bizi taklit ediyor, bildiklerimizi hızla öğreniyorlar.."
Aklıma hemen bugüne dek gördüğüm en güzel bilim kurgu filmi, Forbidden Planet (1956/ Siyah beyaz) geldi.. Kayıp Gezegen.. Walter Pidgeon, Anne Francis ve Leslie Nielsen'in oynadığı film, gene böyle bir esrarengiz gezegende, görülmeyen ama insanları gayet iyi bilen canavarlar arasında geçiyordu. Shakespeare'in Tempest'inden ilham alan filmin finalinde, bu canavarları, aslında insanların bilinç altlarının yarattığını öğreniyordunuz. Onun için iyi tanıyor, iyi biliyor, iyi öğreniyorlardı. Harika bir Freudiyen filmdi.
Predators'un fragmanlarında harika oyuncu Adrian Brody'yi ve Laurence Fishburne'u falan görünce "Benim filmi yeniden, digital teknolojiyle çekmişler" dedim. O heyecanla hemen koştum gittim.
Ve de hayal kırıklığı.. Ne Tempest, ne de o Freud yorumuyla ilgisi de, iler tutar tarafı olmayan bir garip film çıktı karşıma..
Bir garip gezegende bir takım canavar suratlı yaratıklar, dünyadan çok iyi savaşçı oldukları bilinen kişileri toplayıp getiriyorlar. Onları ormana salıp peşlerine köpekleriyle düşüyorlar. Yani bir sürek avı partisi..
Ama ne o canavarlarda, ne de yaşadıkları yerlerde, böyle yüksek bir teknolojiye ve uygarlığa sahip olduklarını gösteren tek işaret yok. O uzay seyahatini nasıl yapıyor, insanları nasıl kaçırıp getiriyor ve mahluklar, belli değil. Zaten filmde pek çok şey belli değil. "Biz yaptık, oldu. Siz de seyredin" demişler sanki..
Maymunlar Cehennemi'nde, maymunlar vardı ama gördükleriniz inandırıcıydı mesela.. Burda araba yükü ile saçmalık, cevapsız kalan soru.. Çünkü baştan savma bir senaryo.. Hepsi ayrı tipler olan dünyalılar bile doğru dürüst çizilmemiş..
Oysa o yaşamlardan ne dramlar çıkardı. 80'lerin felaket filmlerini hatırlayın.
Haa.. Vakit geçiriyorsunuz. Ama hepsi o.. Çıkarken de düşünüyorsunuz..
Bu kadar emek.. Bu kadar masraf.. Böyle bir teknoloji kullanımı ve böyle bir kadroya yazık olmamış mı?.
Çok mu zordu iyi bir senaryo yazmak?..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA