Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Abbas!..

CAHİT Sıtkı'nın Abbas şiirinin yazıldığı Burhaniye'deki evi müze yapmışlar. Bana da davet geldi. "Hıncal Ağbi, gelmeli, hem Burhaniye'yi hem de Abbas'ın evini görmelisin" diye. Cahit Sıtkı, Burhaniye'de yedek subaymış.. Abbas da o zamanlar vardı, emir eri..
Cahit Sıtkı da şiiri bana yazmış sanki.
"Haydi Abbas, vakit tamam;
Akşam diyordun işte oldu akşam.
Kur bakalım çilingir soframızı;
Dinsin artık bu kalp ağrısı.
Şu ağacın gölgesinde olsun;
Tam kenarında havuzun.
Aya haber sal çıksın bu gece;
Görünsün şöyle gönlümce.
Bas kırbacı sihirli seccadeye,
Göster hükmettiğini mesafeye
Ve zamana.
Katıp tozu dumana,
Var git,
Böyle ferman etti Cahit,
Al getir ilk sevgiliyi Beşiktaş'tan;
Yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan."
Beşiktaş'taki sevgilinin geleceği de yok, gençliği yeni baştan yaşama şansımız da.. Çilingir sofrasında kafayı bulmayı bilsek belki, hayal ederiz... Ama o ihtimal de yok.. O zaman, şiirin bana ait bölümü açık..
Yani.. Gene kırbacı sihirli seccadeye vuruyoruz.. Bu defa istikamet Kütahya.. Unesco tarafından Türkiye'nin "Yaşayan İnsan Hazinesi" seçilen Sıtkı Usta için bir sempozyum düzenledi, Çiğdem Simavi ve Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı.. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, defile ve tekstil haftalarından vakit bulup da, sanata pek vakit ayıramıyor. Dünya çapında çini ustası Sıtkı Olçar'ın Unesco Ödül töreninde yoktu. Kütahya'da olursa çok şaşarım. Ama ben gidiyorum.. Bir gün için de olsa gidiyorum.
Yani kepenkler bir gün için inik. Yarın kapalıyız.. Pazara buluşuruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA