Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ada sahillerinde bekliyorum..

"SAYIN Bakan, müze binası değil, Adalar iskelesi kaçak olduğu için açılışa gelmemiştir" dedi, Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu..
Adalar Belediyesi ile İstanbul 2010 Ajansı'nın ortak çalışması ile hazırlanan Adalar Kent Müzesi'nin açılışına bir kaç saat kala, katılacaklarını bildiren Devlet Bakanı Egemen Bağış ve 2010 Ajansı Başkanı Şekip Avdagiç, gelmekten vazgeçmişlerdi.
Konuştuğum bakan "Müze binasının kaçak olduğuna dair ihbar aldım. Anakent ve vilayetten sordurdum. İhbar doğru çıktı. Bir bakan olarak kaçak binanın kurdelasını kesemezdim" demişti..
Adalar Belediye Başkanı Dr. Farsakoğlu'nun yanıtı ve ekli dosyası gecikmedi.. Durum ilginç..
Adalar'a bir müze yapma projesi, geçen seçim döneminden kalma. O zaman Belediye AKP'de.. Anakent, kendisine ait, terk edilmiş, harabe durumundaki taş mektebi (Tarihi ilkokul binası) Adalar Belediyesi'ne tahsis etmiş. Çalışmalar başlamış. Bu arada seçim yapılmış. Belediye CHP'ye geçmiş. Ardından Anakent bir gerekçe göstermeden, taş binayı geri almış.
Yeni belediye projeyi sürdürmüş ve mevcut, ama kullanılmayan bir portatif, yani sökülüp takılabilen depoyu, müze alanı olarak belirlemiş. Bina portatif olduğu için ruhsat gerekmiyor. Ancak, güvenlik ve sağlık koşullarına uygun olduğuna dair raporlar, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı ve Belediye İmar Müdürlüğünden alınmış. Adalar Belediyesi de ruhsat verince, tüm yasal işlemleri tamam müze açılmış.
Dr. Farsakoğlu "Sayın Bakan ihbarı kimin yaptığını araştırsa, amacı ve tuzağı kolayca anlardı. Hatası, konuyu anakent ve vilayetten soruşturması oldu. Doğrudan muhatap bizdik. Bize sorsa, size yolladığımız tüm belgeleri ona yollardık" dedi ve ekledi..
"Ama kaçak yapılaşmaya hassas Sayın Bakan belki gene gelmezdi. Çünkü Adamızdaki anakente ait İDO iskelesi kaçaktır."
Dr. Farsakoğlu, "Sayın Bakan teşrif ederlerse, kendilerini gezdirir ve geçmiş dönemlerde Adalar'ın kaçak inşaatlara nasıl peşkeş çekildiğini, dönemimizde bu kaçak işlerle nasıl mücadele ettiğimizi belgeleri ve fotoğrafları ile gösteririm. Kimsenin lafı da havada kalmaz. Halep orda, Adalar ve belgeler burda" dedi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA