Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler, Akbank!..

Çarşamba gecesi, Evin İlyasoğlu'nun ağzını bıçak açmıyordu.. Oysa Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserlerinin yaratıcısı Sevgili dostumun hele "Harika Gençler" gecelerinde nasıl mutlu olduğunu iyi bilirim..
Sıkıştırdım.. Baklayı çıkardı..
Bu müthiş uluslararası konser gecelerinin geleceği tehlikeye girmiş, çünkü Akbank sponsorluktan çekilmiş..
Dünya çapında sanatçılar, zaten konser düzenleyenlere bile kalmadan, doğrudan genel bütçeye giden beşer liralık öğrenci biletleriyle gelmiyordu tabii Türkiye'ye.. Evin'in müthiş çevresi, THY'nin bin teşekkür, bedava taşımacılığına ek olarak, Akbank'ın katkısı oluyormuş, asıl.
Yeni yıla girerken, sponsorluk bütçesinden yüzde 45 tasarrufa karar vermişler. İlk tırpan da Boğaziçi Üniversitesi'ne vurulmuş. Hem de sezonun ortasında.. Anlaşmalar yapılmışken..
Sanat, hele de Üniversite deyince içinin nasıl gittiğini çok iyi bildiğim Sakıp Ağa mezarında dönmüştür herhalde..
Ama önce gazeteci olarak görevimi yapayım. Bu muhteşem konserleri, bugüne dek Akbank sayesinde izleyebilmişiz meğer.. Onlara teşekkür.. Bin teşekkür.. Bugüne dek farkına varıp yazmamak, benim eşekliğim olmuş..
Ama şimdi, hem de Akbank için denizde kum olacak bir tasarruf için, hele Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş burslu okuyan gençlerin hayatlarında ilk defa klasik müzik dinlemelerini sağlayan bu gecelerden desteği çekmek, bunu tam da gençlerin ayağı o salona ve o gecelere alışmış, salon gençlerle dolmaya başlamışken, kış programı açıklanmış ve dağıtılmışken yapmak..
Yıkıldım. Resmen yıkıldım.
Rektör Prof. Dr. Kadri Özçaldıran, "Sen işine bak. Üzülmeyi bana bırak" demiş Evin'e..
"Asıl bana bırak" dedim..
Ben, şu sıralar her TV ve her sinemada "Hepimiz sizin için" diye reklamlar döndüren Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Ak Sanat Yönetim Kurulu Üyesi Suzan Sabancı Dinçer' in, bir gece Albert Long Hall'de konser izlemeye geldikten sonra, kararı bir kez daha gözden geçireceğini düşünüyorum.
"Bizim Boğaziçi Üniversitesi ve onun gençleri ile artık işimiz olmaz"da ısrar ederlerse, o zaman "Bugüne kadar" için teşekkürlerimi tekrarlar, yeni sponsor için elimde fener kendimi sokaklara atarım.
Bu ülkede başka işadamları, başka kurumlar da vardır muhakkak, sanata ve öğrenciye, hele de Boğaziçi gibi bir dünya üniversitesine destek olacak..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA