Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Altan Ağabeyim ve Birand!..

GEÇEN hafta iki anlamlı saygı gecesi vardı. Birisi Altan Ağabeyimin 60. Meslek Yılı..
Altan Ağabey.. Altan Öymen..
Bu mesleğe M. Ali Ağabey'in (Kışlalı) yanında stajyer gibi başladık. Yeni Gün, minik bir yerel gazete idi. Oradaki kısa ömrümüz, Adnan Menderes'in yasakları ve kapatmalarıyla mücadele içinde geçti. 27 Mayıs'ta kapalıydık Bir müessese olarak çalıştığımız ilk gazete, Öncü oldu. Türkiye'de gazeteciliğe çağdaşlığı getiren ve İstanbul gazetelerine de öncü olan Öncü.. Altan Ağabey, gerçek bir gazetecilik devrimi yapan Öncü'nün Genel Yayın Müdürüydü. Daha sonra Nilüfer Abla (Yalçın) ile gazeteyi, çıkaranlardan devraldılar. Altan Ağabey, patronumuz da oldu yani..
Biz Uluç kardeşlerde emeği çoktur.
Onu gazeteci olarak çok saydık, insan, ağabey olarak çok sevdik.. Koşa koşa gittik 60. Yıla.. Altan Ağabey çakı gibiydi. Bütün gece Hilton'un o koca balo salonunda, yığınla dostunun birinden birine koştu, hep ayakta ve zerre yorgunluk işareti vermeden..
Nice meslek yıllarına Altan Ağabey..
Seni çok seviyorum.
M. Ali Birand, 32. Gün'ün 25'inci yılını kutladı. O geceyi unuttum iyi mi?.
"Küs müyüz" diye mesaj attı, M. Ali..
"Seninle değil, beynimle küsüyorum yavaş yavaş" diye yanıt verdim.
M.Ali'ye nasıl küserim.. Onunla 40 yılı aşan dostluğumuz var. Ben Modern Folk Üçlüsü'nün resmi meneceriydim, M. Ali fahri..
Milliyet gazetesi ve Hey dergisinin Liselerarası Hafif Müzik Yarışması'nın (Ne dev bir kültür olayıydı o) konuğu olduk, kurulduğumuz sene. Ankara, İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana'da yapılan konserlere, kafileyle katıldık. M.Ali o sırada Milliyet Halkla İlişkiler Başkanı, nur içinde yatsın Necdet Günkut'un yardımcısı olarak organizasyondan sorumluydu ve konserlerde de sunuculuk yapıyordu. Nasıl kaynaştı bizlerle.. Nasıl ağabeylik yaptı çocuklara..
O dostluk hep sürdü.. Sürüyor. Sürecek..
Nice yıllara M. Ali!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA