Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nazar değmesin..

MÜTHİŞ müzik ziyafetlerinin konuğu oluyorum son günlerde.. Dedim ya, "İstanbul gerçek bir kültür başkenti oldu sonunda..
Her gece gidecek bir kaç yer var. Bir yandan seçmek, öte yandan koşmaktan yoruldum.."
Bakın çarşambayı anlatayım mesela..
TV8'de Yaşamdan Dakikalar çekiyoruz. Gürer Aykal ve Borusan Kuartet konuğumuz.. Borusan Kuartet, hani bu yıl, New York'ta Dünya Oda Müziği Gurupları yarışmasında, 88 millet arasında birinci olan dörtlü..
Bizde o yarışmada birinci oldukları Fazıl Say'ın Boşanma'sını çaldılar.. Bir de Adnan Saygun çaldılar. Hani, Atatürk'ün çöken, yok canım ölü doğan Müzik, Kültür ve Sanat Devriminin sorumlularından Adnan Saygun. Gürer Aykal, Saygun'un dünyada nasıl saygın bir besteci olduğunu anlattı, günden güne nasıl yayıldığını da. Perşembe akşamı kaçıranlar, pazar sabahı ekran başında olurlarsa, bu harika konukları izleyebilirler..
Ordan çıktım, ver elini Nişantaşı.. Niş.. Akşam üzeri boş olursam aboneyim, Aşkın'a.. Yani nerde çalıyorsa oraya.. İki yıl önce Niş'te tutulmuştum bu hastalığa. Niş meyhane olunca gitmez oldum. Şimdi el değiştirdi ama, eskiye döndü.. Ben de..
Aşkın ekibi 8 kişiye çıkarmış. Olmuş üç nefesli.. Bir müzik yapıyorlar, vay ki vay..
Anıl Şallıel, saksla bir Norveç üfledi, olmaz böyle şey.. Ve tabii, benim o dünya dursa dinlemeye doyamadığım Veysel düzenlemesi.. Uzun ince bir yoldayım ve de Duygu tabii.. Aşkın Niş'te artık dört gece çalıyor.. Salı, çarşamba, perşembe ve cuma..
Cumartesi gecesi Cemal Reşit Rey'de enfes bir Yeni Yıl konseri var. CRR Senfoni eşliğinde Üç Soprano Çiğdem Önal, Esin Tanıllı, Funda Ateşoğlu operalardan, müzikallerden, napolitenlerden, dünya güzeli şarkılar söyleyecekler. CRR Senfoni en güzel Strauss valslerini çalacak. Yılın en güzel konserlerinden biri.. Doyamayacaksınız.. Mutlak, ama mutlak gidin. (0 212 231 54 97)
Şimdi bu gece de gene tonla gitmem gereken yer var.. Seçmem zor oldu ama tercihimi Le Quatuor için yaptım. Aynen Borusan Dörtlüsü gibi, onlar da iki keman, bir viyola, bir çello.. Ama Fransızlar sadece çalmıyor, insanı fevkalade eğlendiren bir şov da yapıyorlar, klasiğin ve popun en popüler eserlerini bir yandan mükemmel seslendirerek.. Kahkahalar atarak izliyorsunuz. Geçen yıl doyamamıştım. Bu yıl bir daha.. Yarın gece ve pazar matineleri var. Siz de kaçırmayın..
Biletix: 0216 556 98 00
www.biletix.com
TİM: 0212 286 66 86

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA