Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu işi Başbakan düzeltir!..

"Hangi işi" demeyin.. Bu ülkede hangi işi Başbakan düzeltmiyor ki?.. Daha doğrusu, onun istediği "Şıp" diye halloluyor.. Aldırmadığı sürün Allah sürün.. Bu köşede ilk biz yazdık. Ordan herkes öğrendi.
Şimdi, herkes, her iş için Başbakan'ın kapısını çalıyor.
Konumuz Ankara..
Sorun Ankaragücü.. Ankara'nın alt ekonomik gurup halkının, yani tam da AKP'nin oy kaynağı bölümünün tarihsel kulübü Ankaragücü, büyük bir sıkıntı içinde.. Çökebilir, kapanabilir.
Bu tarihsel "Gecekonducular" kulübünün (Bizim zamanımızda 'Pazarcılar' denirdi) vefakar ve cefakar taraftarı büyük bir üzüntü içinde. Bir defa kulüpten koparıldılar, o ayrı bir facia.. İkincisi canları ile özdeşleştirildikleri, itilip kakıldıkları halde kopmadıkları kulüpleri kapanmak üzere..
Bunlara sebep olan kişi de, oğluna bir kulüp satın almak isteyen Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek.. İşin kaynağı da bu ülkede derhal, ama derhal yasaklanması gereken belediyelerin başta futbol tüm profesyonel kulüpleri..
Sayın Başbakan,
Ankara Belediye Başkanınız Melih Gökçek, önce milyarlar, trilyonlar harcayarak Ankaraspor'u kurdu. Belediyespor'du da, Ankaraspor yaptı.. Bu kulübün Melih Gökçek başkan olduğundan bu yana harcamalarının bir listesini isteyin, toplam rakama bakın ve bu paraların nerden, nasıl geldiğini tahmin edin.
İkincisi.. Ankaraspor kurulduğundan bu yana, belediye amatör spor dallarında, başta kadınlar ve gençler olmak üzere, kaç kategoride çalışmaların durdurulduğunu soruşturun. Bu profesyonel takıma kaynak temin etmek için, kaç amatör sporcudan destek kesildiğini öğrenin..
Harcanan eşek yükü para, yaptırılan bir de stada rağmen, Ankaraspor seyirci bulamadı. Boş tribünler, Küçük Gökçek için tatmin edici bir oyuncak olamayınca, Başkan harika bir çare düşündü.
Ankaraspor ile Ankaragücü'nü birleştirmek. Daha doğrusu Ankaragücü'nü ele geçirmek.
Bugün mahkemeler tarafından iptal edilen kongrelerle bunu başardı da.. İlk işi oğlunu işin başına geçirmek, ikinci işi "Pazarcı ve gece konducu" taraftarı tasfiye etmek oldu..
Biletix'e "00" fiyatla bastırılan ve Gökçek'in adamlarına elden onar liradan dağıtılan biletleri, geçen hafta NTV/ Kırmızı Çizgi'de gösterdik. Resmen yerel yönetimden, yani Bay Gökçek'in başında bulunduğu kurumdan vergi kaçıran bu "00" fiyatlı bilet uygulamasının dışında kalan o 40 yıldır, kış, buz, kar, yağmur demeden açık tribünleri dolduran fakir, fukara seyircinin 135 liraya varan biletleri alıp içeri girmesi mümkün değildi.
Giremediler zaten.
Bu arada, belediyenin, yani halkın paraları ile kurulan Ankaraspor piç gibi ortada bırakıldı. Önce ikinci kümeye düşürüldü, sonra orda da maç oynayamaz hale getirildi.
İkinci Lig, yani Bank Asya puan cetveline bakarsanız Sayın Başbakan orda tüm maçlarını hükmen kaybetmiş, sıfır puanlı bir sonuç görürsünüz. O Ankaraspor'dur. Yani Ankara Büyükşehir Belediyespor..
Mahkeme, oğul Gökçek'in kazandığı (!) Ankaragücü kongresini, 400 usulsüz delege oy kullandığı için iptal etti.
Şimdi kulübün kaderi ne olacak?.
Baba- Oğul "Sıkıysa gelsin alsınlar. Kulübün 50 milyon lira borcu var. Futbolcuların maaşları ödenmedi. Bütün takım serbest kalacak, dağılacak. Bu maaşları ve transfer alacaklarını ödeyecek halleri var mı" diye açıklama yaptılar.
Bu 50 milyon borç, ne zaman, nasıl yapıldı?. Kulübü bir defa ele geçiren, sonra borçlandırıp, geleceklerin yolunu kesebilir mi?. Hele bunu Ankara gibi bir yerel yönetimin lideri yapabilir mi?.
Sayın Başbakan,
Bütün Belediye Kulüpleri ayni rezilliğin içinde. Belediyenin, geniş halk kitlelerinin spor yapmasına yardımcı olacak imkanları, bu hiç seyircisi olmayan mastürbasyon futbol takımlarına harcanırken, spor salonları, spor alanları ve amatör spor dalları, imkansızlıktan kapatılıyor. Spor Bakanınıza emir verin, araştırma yaptırsın, size bir rapor versin..
Mesela, İstanbul Büyükşehir Belediyesporun raporlarını isteyin. Yıllardır kaç para harcamışlar, İstanbul'un kesesinden. Ne işe yaramış?. Kaç seyircisi var, bu kulübün?. Niye benim kesemden bir takım adamları beslemeye devam ediyorlar?.
Sayın Başbakan,
Önce Ankaragücü'nü, belediyenin sultasından kurtarın ve gerçek sahiplerine, yani gecekondu halkına iade edin. Sonra tüm belediyespor adlı profesyonel yapıların tasfiye edilmesi ve bir daha kurulmamasını sağlayacak yasanın bir an evvel çıkarılması için emir verin.
Bir sözünüzle yıldırım gibi Anayasa değiştirttiniz. Bu iş sizin için oyuncak.
"Tamam" deyin, yeter!..

***

"Ankara" deyince "CHP Kurultayı'nın yazacağımı sananlar olabilir. Beni güldürmesinler..
Bu CHP'den ne köy olur, ne kasaba..
"Bu ülkenin en büyük sorunu muhalefetsizlik" diyorum, kızıyorlar..
İşte Ankara'nın en önemli güncel ve popüler sorunu.. Sorunu yaratan hem de AKP'li bir belediye başkanı..
CHP'den "Çıt" diyen oldu mu?. CHP Ankara İl Başkanı kim biliyor musunuz?. Oysa Melih Gökçek ne kadar önemliyse, onun karşısındaki muhalif lider de o kadar önemli?. Hani niye yeri yerinden oynatmıyor?..
İstanbul İl Başkanı'nın İstanbul sorunları, mesela, trafik konusunda Kadir Topbaş'la boğuştuğunu duyan oldu mu?. O İstanbul İl Başkanı, CHP'nin "Kurtarıcı" takımında iki numara üstelik.. Güldürmeyin beni..
Hepsi Vatan Kurtaran Aslan.. Başkanları, başbakanla laf yarıştırsın, onlar da oturdukları yerden alkış tutsunlar. Bunu muhalefet sanıyorlar, sonra da "Ankara, İstanbul gibi kalemiz olması gereken yerlerde biz nasıl seçim kaybediyoruz" diye kara kara düşünüyorlar..
Daha çok düşünürler..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA