Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Şiirler şarkı söyler..

ATTİLA İlhan Şiir Gecesi'ni benimle izleyen üniversiteyi yeni bitirmiş iki genç kıza "Okul yaşamınız boyunca kulağınıza şiir fısıldayan sevgiliniz, erkek arkadaşınız oldu mu hiç" diye sormuştum. İkisi de "Ne gezer" demişti.
Pazar yazımda, onu anlattım.. "Devir değişti" diyerek.. Oysa ben o şiirleri, ne kulaklara fısıldamıştım, üniversite yaşamım boyunca..
Ayşe (Özyılmazel) dünkü yazısında devrin hem de nasıl değiştiğini anlatıyor. Efendim, güya şiirden hoşlanıyor.. muş. Havası öyle.. Ama kulağına romantik dizeler fısıldayan adama nasıl kahkahalarla güleceğini de anlatıyor.. Ben de onu yazdım zaten..
Erkekler mi romantik değil artık, kızlar mı değişti diye..
Şiirden "Güya" hoşlanan Ayşe, bu şiir geceleri yıllardır yapılır, ben yıllardır yazarım, niye bir defacık "Beraber gidelim" demedi acaba?. Yazılarını okuyorum. En ucuz dizileri bile kaçırmıyor, her gece televizyon başında evde kalmış kenar mahalle kızlarının bayıldığı öykülere dalıyor da, şiire gelmek niye aklından hiç geçmiyor.
En son hangi şiir kitabını aldın, Ayşe?.. Geç.. Bir yerde gördün de sayfalarını çevirdin mi?.
Oysa o Gizem, yazımın çıktığı gün mesaj attı..
"17 Ocak Bedri Rahmi Gecesi'nde yerimi ayır" diye..
Ayırdım. Sana da ayırdım Ayşe.. Neyse..
Şiirleri okuyan değil, ayni zamanda şarkıcı Ayşe'nin daha hoşuna gider belki, söyleyen bir konser var, Haliç Kültür Merkezi'nde, bu gece 20.30 da..
Çaba Derneği (Hani geçen yıl ünlülerin rol aldığı bir oyun sahnelemişti, ben de ağaç rolü oynamıştım, o yardım derneği) bu defa Şükrü Balcı Meslek Yüksek Okulu'na bir tiyatro ve konferans salonu yapmak için kolları sıvamış. Şişli Belediyesi de destek olmuş.
"Şiirler Şarkı Söyler" adlı bir gece.. Ali ve Aysun Kocatepe, Türk edebiyatının en güzel şiirlerinden şarkılaşan bir repertuarla konukları ağırlayacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA