Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Eşcinsel askerler..

Sıtkı Uluç'tan bir not geldi. Eşcinsellik ve askerlik sorununun dünyada nasıl yürüdüğünü anlatmıştı, bu köşedeki yazısında.. Ona ek..

***

Eşcinsel askerleri, eşcinselliklerini saklı tutmaya zorlayan ABD yasası "Don't ask, don't tell" (Hiçbir şey isteme, hiçbir şey söyleme) Senato'nun da onayıyla kaldırıldı ve 17 yıl süren hararetli tartışmalar son buldu. 1993 yılında, Bill Clinton tarafından kabul ettirilen ve Amerikan ordusundan 14 bin erkek ve kadın askerin uzaklaştırılmasına neden olan yasanın yürürlükten kaldırılacağı sözünü böylece tutan Barrack Obama, "Ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden" bu yasanın iptalinden çok memnun, "tarihi bir adım atıldığını" söylüyor.
ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen ve ordu mensuplarının büyük bir kısmı, söz konusu yasanın kaldırılmasından yana tavır koymuşlardı.
Şimdi, ABD Silahlı Kuvvetleri'nin üst rütbeli yöneticileri, "Eşcinsel askerlerin ordu bünyesinde en iyi koşullarda kucaklanmalarını sağlamak" için özel eğitime yönlendiriliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA