Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Fasulye lig bile adil değil!..

Sezon başından beri ahaber'de 90 Dakika yapıyoruz.. Haşo, Erdoğan, Mehmet, ben.. 16 sene önce Kenan, Haşo, ben 90 Dakika'yı kurduğumuzda haftanın maçlarını yorumlardık..
Bu yaz Erdoğan "O programı yeniden getirmek istiyorum" dediğinde, sevinçle kabul ettik ve sezonla birlikte başladık.. 23 hafta geride kaldı.. Bu 23 haftanın programında bir tek gece, bir tek maçı yorumlamadık. Konuşmalarımız hep, futbolumuzun içine düştüğü lağım çukuru oldu..
Bu salı programda Erdoğan'a sordum..
"Yahu, biz hiç maç konuşmuyoruz. Programın sahibi olarak sana, izleyicilerden hiç şikâyet gelmiyor mu, 'Maçları niye konuşmuyorsunuz' diye.."
Güldü Erdoğan.. "Tek şikâyet bile yok.."
Yani özü "Maç" olan bir programda 23 haftadır maç konuşmuyoruz. Kızanı öfkeleneni geçin, sitem edeni yok..
Bu hafta benim taktığım adla "Fasulye lig" üzerine bir çift laf etti Haşo..
"Hıncal Ağbi'nin fasulye ligi bile adil (Fair play) değil" dedi.. "Hakemler tüm yorum haklarını üç büyükler lehine yapıyorlar.."
Merkez Hakem Komitesi Başkanı Yusuf Namoğlu "Teknik Direktörler, üst üste gelen maçların futbolcularda hata payını arttırdığını ileri sürüyor. Medya da kabul ediyor. Peki sık maçların hakemlerde hata payını arttırabileceğini niye kabul etmiyorsunuz" dedi. Kâğıt üzerinde mantıklı.. Ama benim kafamı meşgul eden bir soru var.. "Neden bu hataların hepsi büyük takımların lehine yapılıyor?.."
Bizim gündüzden çekilen bu konuşmalarımız gece yayınlanırken, Beşiktaş- Gaziantep maçı oynanıyordu. Bu fasulye ligde belki de ilk defa 6 dakika uzatılan maçın, yedinci uzatma dakikasında Beşiktaş santra dolaylarında bir faul kazandı. Faul mü gerçekten?. Tartışılır. Beşiktaşlılar ve Antepliler, hepsi yüzleri santraya dönük 18 içine sıralandılar. Pozisyona dikkat.. Yüzler santraya dönük.. Bu pozisyonda İbrahim Toraman Antepli bekin sırtına sarılarak gelen topa kafa vurdu. Yüzü kaleye dönük beke, sırtından sarılan adamın o bekten önde olması mümkün mü?. Hizada olması mümkün mü?. Yani cetvel alıp ölçmeye gerek yok. Matematik mantık Toraman'ın ofsayt olduğunu söylüyor. Ama ne orta, ne de yan hakem bu açık, net, tartışmasız "Gözü kapalı bile görülecek" ofsaytı "Görmedi" nedense.. Top Egemen'in önüne geldi. Egemen vuracak ama vurduğu yerle, kale arasında bir frikik barajı gibi iki kişi var.. İbrahim Toraman ve Antepli bek. Vursa ya onlara çarpar, ya dışarı gider. Toraman işin farkında kendini yere attı, ama yetmez tabii. Antepli ne olacak?. Toraman boğazından sarıldığı Antepliyi formasından da çekerek indirdi ve Egemen'in önünü açtı. Bu açık ve net faulü de ne orta hakem gördü, ne yardımcısı.. Gol.. Bir kaç saniye sonra da maç bitti..
İki hakem, hem ofsaytı, hem de faulü görmeyerek Beşiktaş'a üç puan hediye ettiler. Antep'in 3 puanını çaldılar. Zira Beşiktaş'ın beraberlik golü de ofsayttı aslında..
Fasulyeden lig ve o bile adil değil.. Ama ezilen Anadolu Kulüpleri, Kulüpler Birliği'nde Üç Büyüklerin kölesi..
Eee!. Layıklar demek ki!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA