Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittinciğim,
Tarım Bakanlığımızın, yurt dışından posta yoluyla getirilen her türlü "doğal desteği" (esasında bunlar destek mestek değil, doğal bitkilerden üretilen, resmen ilaç ) yasaklamasından sonra, pıtrak gibi, bu ürünleri satan bir sürü yerli firma ortaya çıkıverdi. Bunlar, internet üzerinden satış yapıyorlar ve istediklerini kapına kadar getiriyorlar.
Ama ufak bir fark var.. Markalar değişik. Hiç bilip duymadığın bir sürü isim. Gördüklerimi yazim kararı sen ver. Bilirsin, 70'i aştıktan sonra bu "doğal ilaç"lardan ben de kullanıyorum. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için. Bunların bazıları modern tıpta da uygulanıyor. Mesela AHCC. Çeşitli mantarlardan üretilen çok kuvvetli hücre destekleyici. Yapımcı firma halen dünyada 400'ün üzerinde hastanede, tedavi amacıyla, hastalara verildiğini ileri sürüyor. Tarım Bakanlığımız bunun girişini de yasakladı.
Acaba Türkiye'de "muadili" var mıdır diye aramaya başladım ve buldum. "DrQ......" diye bi ürün AHCC'nin yerini belki bi derece tutabilirdi. İnternet üzerinden kapıma kadar geldi. Şişeyi inceliyorum. Amerikan Bayrağı ve "Made in USA" yazısı ile birlikte Tarım Bakanlığı'nın ithal iznini görünce ( Eczacımın itirazına rağmen) aldım. Kendi kendime de "Birader bu ne biçim iş..Yabancı dağıtıcıların internet üzerinden yaptıkları satışlar yasaklanıyor, yerlilere serbest.. Acaba, arada "lüp"layanlar mı var" diye söyleniyorum. Sonra, "Hangi enternasyonal dağıtıcılar bu markayı pazarlıyor?" diye internete girdim. Ne Amerika, ne Kanada'da böyle bir ürün yok. Acaba atlıyor muyum diye Amerika'daki bi arkadaşımdan "DRQ......" yu araştırmasını rica ettim. Hiç bilinmiyor.
Şişedeki etiket üzerinde yazılı e-mail adresinden İstanbul'daki bi işletme çıkıyor ve ürünün dağıtıcısı olduğunu söylüyorlar. Amerika'daki adreslerine ulaşmak istediğinde (Etikette made in USA yazıyor. Yanında da Amerikan Bayrağı.. Ama dikkatli baktığında bayrağın Amerikan bayrağına benzer bi bayrak olduğunu görüyorsun) adresi vermiyorlar. "Sonra biz sizi arayalım.. Şu anda bilgisayarımız devre dışı.." gibi laflarla oyalanıyorsun. E-maillere de cevap verilmiyor.
Sonunda Tarım Bakanlığı'na başvurdum. "Esas firmaya ulaşamıyorum. Sizin izin belgeniz olduğuna göre beni aydınlatabilir misiniz?" dedim henüz bana dönmediler.
Şimdi durum biraz karışık değil mi Abuzittincim.. Bilmiyorum sen ne dersin? Tam mektubu bağlarken bi haber geldi, İstanbul'daki firmanın bi ortağı "DrQ....."nun bütün haklarını satın almış. Peki kim bu firma? Bi iddia; Okmeydanı'nda elektrik malzemesi satan şirketlerden biri!
Uluslararası dağıtım şirketlerinin pazarladığı gıda desteklerinin posta yoluyla Türkiye'ye sokulmasının yasaklanması çok iyi oldu. Bunlar arasında, prostat, kolon, göğüs kanser tedavilerinde etkili olduğu saptanan, Waiora'da var. Ama her türlü kuş yemini, posta yoluyla, dışarıdan getirtebilirsin!
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA