Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Aslı ve Rıza'ya alkış..

Aslı Çakır, Türk Atletizminin yeni umudu.. Salon Dünya Şampiyonasında üçüncü olurken, çok daha iyilerini vaad etti..
Geçmişte Süreyya Ayhan, Nevin Yatkın gibi olağanüstü yetenekler bulduk ama, yanlış hocalara kurban ettik.. Bugün Süreyya bitti. Nevin de durmadan sakat. Sağlam olduğu zaman da nadasta.. Yarışmıyor.. Geri döner mi?. Umudum yok. İnşallah döner.. O müthiş yetenek adını atletizm tarihine yazmadan gider ve ikinci Süreyya olursa yazık..
Aslı, hem yeteneği, hem beyni, hem yüreği ile atlet.. Yarı finaldeki taktiği harikaydı. Yarışı önde götürüp tempoyu yukarda tuttu. "Son düzlükte sprintte geride kalsam bile, "En iyi kaybedenlerden biri olarak final koşarım" dedi.. Başardı da.. Beşinci olduğu halde, derecesi ile finale yükseldi.. O koşudaki mücadele hırsı, yüreğinin işareti oldu...
Finalde tamamen taktik değiştirdi. Çünkü bu artık hedef koşuydu. Hedef de madalya.. İlk turları gerilerde, kontrollü, kendini yormadan idare etti.. Son 200 metrede sakladığı varını yoğunu sonuna dek piste koydu ve bronzu boynuna taktı..
Rıza Kayaalp, artık tükenmekte olan bir spor dalının son altın adamlarından.. Güreşçi.. Greko Romen güreşçi.. Avrupa Şampiyonası, ağır sıklet final maçında, onu Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Rus Hasan Baroev önünde izledim..
Televizyona uydurmak için kuralları değiştire değiştire güreşi bitirdiler.. Son hali yürekler acısı.. Rıza, bu yürekler acısı ortamdan bir "Yürek" çıkardı.. Bir güreş attı, müthiş rakibi önünde, olmaz böyle şey.. Hele onu şampiyonluğa götüren son 30 saniyesi ve o otuz saniye biterken, oyundan oyuna geçip bir kaç saniye kala, inanın bilek değil, yürek gücüyle, Hasan'ı çırpma işe çevirmesi görülmeye değerdi.. Televizyon başında alkışlayarak havaya fırladım..

***

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı kazasız, belasız atlattık.. Hepsi o..
Siz şişirmelere bakmayın. O göklere çıkarmalar, komplekslerin ifadesi.. Dünya Şampiyonası, katılım açısından sıradandı. Dünyanın en büyükleri pek ortalarda yoktular.
Salon sıradandı.. Esas salon ani ve yanlış bir kararla basketbola tahsis edilince, alelacele bu gece kondu salon yetiştirildi. Zerre görkemi olmayan, çağ dışı, prefabrik bir görüntü. Aynen Olimpiyat Stadı gibi..
Bu millet televizyonda çağdaş dünya salonlarını görüyor. Sıradan salonu göklere çıkaran yıkama yağlamaları yutturmanız mümkün değil..
Başbakanın katıldığı açılış gününde tribünlerin yarısının boş olması büyük ayıp ve organizasyon hatasıydı. Televizyon yakın çekimde sık sık, başbakanı gösterdi. Suratı asık olmanın ötesinde, adeta öfkeli bir başbakan izledik. Haklıydı.
TRT gene doğru dürüst yayıncılık yapamadı.. Çeyrek asırdır nerdeyse onlarca turnuvayı nakletmelerine rağmen atletizmi hala öğrenemeyen spikerler, dünya rekortmeni bir şampiyona yarışın bittiği anda ne soracağını bilmeyen şaşkın röportajcılar, kalabalık kadroya rağmen, sıfır habercilik ve şaşkınlık içinde yanılgılar, artık güldürmüyor da beni.. TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin "Hıncal Uluç Çin'e gitmek için TRT'ye baş vurmuştu. Götürmedik diye bizi eleştiriyor" demişti. Bu defa ne diyeceğini çok merak ediyorum..
Teklifim ayni.. Yarış günlerinden rastgele birini seçsin ve yayıncı kuruluş TRT ile, yayını iki kişiyle (Caner ve Ertan) ekran başından götüren Eurosport'u mukayese ediversin vakti olursa.. Farkı o bile fark edecektir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA