Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir büyük Muazzez!..

Muazzez Abacı ile anılarım çok, ama çok eskilere gider, devamlı okurlarım bilirler..
Kızkardeşim Serpil'le Ankara Koleji'nde birlikte okurlardı.. Lise 2'deki sesi müthiş kız, dillerdeydi, daha o zamanlar..
Bizim ev Kolej Spor Salonunun hemen arkasında.. Kolej geceler düzenlediğinde Serpil'den alırdık haberi.. "Bu gece Muazzez var" diye..
Spor Salonunun bekçisi adamımızdı, bir mahalle delikanlılarının.. Soyunma odasının penceresini aralık bırakırdı, ordan dalardık, Ankara sosyetesinin davetli olduğu geceye.. Halk dansları, oyunlar, falan filan derken, Muazzez final yapardı, enfes sesiyle..
Sonra TRT sanatçısı oldu.. TRT en büyük okuldu o dönemde.. Senelerce öğrendi, öğrendi.. Sonunda solo yapma iznini koparabildi.. Ondan sonrası efsane..
Günay'da programı duyunca İzmir'e ağbime haber saldım.. Ankara'da ne gazino gecelerimiz olmuştu, yarım asır önce.. Cümbür cemaat gider, faça masaya kurulurduk..
Sonra gazino bitti, alaturka bitti..
"Ağbi" dedim, "Günay eski günleri yaşatmaya başladı. Bu hafta sonu Selami ve Muazzez var.."
"Tamam" dedi ağbim.. Özay'ı da aldı, geldiler.
Serpil'i aradım, Ankara'da.. "İlle gelin" diye.. Onlar da Fethi'yle.. Kemaller gelemedi bir, kardeşler toplantısına.. Ama onları da yeğenim Zeynep temsil etti..
Günay'a gittik ki, çok sevdiğim Mr. Cole, yemek müziği yapıyor.. Nat King Cole'a çok benzediği, onun şarkılarını çok sevdiği için seyirci taktı bu adı ona.. Kendi adını unutmuştur artık.. Yıllardır Bodrum'da yaşıyor. Bu gece için gelmiş. Harika açılış oldu.. Sonra Selami geldi.. Selami Şahin.. Ne kadar sevdiğim şarkı varsa, hemen hepsinin bestecisi.. Aldı bizi götürdü gene..
Sonra Muazzez'e kaldı sahne.. Büyük Muazzez'e..
Yani bu nasıl yorumculuktur?. Bu nasıl bir sahne hakimiyetidir?. Şarkılarla oynadı resmen.. Kolej yıllarında başlayan cazcılığını uyguluyor alaturkaya.. Allaturca jazz yapıyor resmen, melodiler üzerinde kayarak.. Mikrofon güya elinde.. Ama ihtiyacı yok gibi.. Uzaklaştırıyor, doğal sesi ile baş başa kalıyorsunuz.. Yaklaştırıyor, kenara alıyor.. Sesin hacmini de kafasındaki doğaçlama içinde kullanıyor..
Selami ile düet yaptığı "Özledim" tam jazz şovuydu.. Selami'nin bir teması üzerine doğaçlama.. Öyle söylediler..
Muazzez notaları yoğurdu, sazları yoğurdu.. Sonunda bizi yoğurdu..
Nasıl keyifli, nasıl mutlu, nasıl neşeliydik ev yolunda..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA