Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki fotoğrafla Amerika..

İki George Clooney fotoğrafı. Biri gece Beyaz Saray'da smokinle.. Başkan Obama'nın konuğu.. Öteki ertesi öğlen.. Sudan sefareti önünde, blucinle.. Elleri arkadan kelepçeli, iki yanında iki polis..
Bu iki fotoğrafı birinci sayfadan yarım sayfa koyardım, yan yana, gazete yönetsem.
Sevin, nefret edin. Demokrasi'nin resmidir bu..
Bu ülkenin dünyaca tanınmış sanatçısı, bir gece evvel, Dünyanın bir numaralı lideri Obama'nın konuğu olmanız, yasak yerde gösteri yapma suçundan göz altına alınmanızı engellemiyor.. Polis, size hiç bir ayrıcalık tanımıyor. Herkese ne yapacaksa size de, aynen..
Clooney, bir saat sonra serbest kalıyor. Çünkü avukatı, kefaleti hemen yatırıyor. Dava tutuksuz görülecek.. Amerika, katiller dahil, kefalet ödeyen kimseyi tutuklu yargılamaz. Mahkumiyeti kesinleşene kadar içerde tutmaz.
Clooney, tutuklandığı için mutlu. "Sudan'a dikkati çekmek için tutuklanmam gerekiyordu" diyor..
Haksız mı?. O tutuklanma anı tüm dünya TV'lerinde ana habere, tüm dünya gazetelerinde birinci sayfaya girdi. Sudan'ı duymayan kalmadı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA