Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bakanlarımız ve konuşma sanatı!..

Eğer bu ülkede "Bakan" olduysan.. Hele bir söz söyleme sanatına fena halde gerek duyan diplomatik bir bakanlığın başına geçtiysen, çok ama çok dikkatli konuşman gerekir.
12 askerimiz Afganistan'da şehit oldu.. Hemen herkesin öfke sorusu.. "Orda ne işimiz var?.."
Afganistan'da devletle, isyancı Taliban arasında savaş var. Devleti temsil eden Karzai, Amerikan vatandaşı. Oraya Amerika getirdi. İsyancı Taliban, Amerikan kuruluşu.. Komünistlere karşı, dini kullanmak üzere, Amerika kurdu destekledi, sonra ipin ucunu elinden kaçırdı.
Sonra biz gidip orada ölüyoruz.. Niye?.
Diplomasi Bakanımız Ahmet Davutoğlu açıklıyor..
"Afganistan'da yürütmekte olduğumuz misyon, bizim tarihi kardeşlerimiz olan ve ebediyete kadar kardeşlerimiz olacak olan Afgan halkıyla ilgili bir misyondur. Biz, hiç bir zaman Afgan halkını kaderine terk etmedik ve hiç bir zamanda terk etmeyeceğiz."
Afgan halkı ile kan bağımız yok. Onlar için bu kadar hassas olan bakana demezler mi, o zaman "Osmanlı'yı kuran Uygurlardı. Çin'in Sincan eyaletinde yaşayan Uygurlar bizim asıl, tam köken kardeşlerimizdir. Yıllardır ne işkencelere uğruyorlar. Onlara niye hiç sahip çıkmadık?."
Demezler mi, "Afgan halkı tarihi kardeşimiz de, Taliban, din kardeşimiz değil mi?. Esad'a silahla isyan edenler niye desteklediğimiz kahramanlar da, Amerika'ya baş kaldıran Taliban, niye savaştığımız terörist?."
Öteki diplomasi bakanımız, Avrupa Birliği görüşmecisi, Sevgili dostum Egemen Bağış'ın, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığına başlayacak Kıbrıs için dediklerine buyrun..
"Ben Güney Kıbrıs Rum yönetiminin tek başına üstleneceği AB Dönem Başkanlığını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında devlet büyüklerimizin koltuklarına oturan çocuklarımıza benzetiyorum."
Bir defa şunu hiç anlamıyorum.. Bizden başka hiç kimsenin, hatta gidip uğruna öldüğümüz Afganistan'ın, "Tek millet, iki devlet" dediğimiz Azerbaycan'ın bile tanımadığı Kuzey Kıbrıs, devlet de, dünyanın tanıdığı, Avrupa Birliği üyesi ve bu dönem başkanı Kıbrıs niye "Güney Kesimi" oluyor?.
Ve de, dünyanın tanıdığı, bizim bir türlü giremediğimiz Avrupa Birliği'ne hem de başkan olacak devlet, 23 Nisan'da Egemen Bağış'ın koltuğuna oturacak çocuk öyle mi?. İnanın o çocuk, böyle laf etmez..
Devletler Hukuku'nda, devletin metre karesi, nüfusu fark eder mi?.
Lüksemburg ile Amerika Birleşik Devletleri, Andora ile Çin, eşit değiller mi?.
Bir de..
O "Çocuk"ların takımı Apoel, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finalinde Real Madrid ile oynayacak. Senin Anavatan takımların nerde, Sevgili dostum?.
Konuşma sanatı, sözleri çok ama çok dikkatle seçmekle başlar..
İnandırıcı olmazsan, boş konuşmuş olursun!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA