Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir, tek bir kişi de mahkûm olsun!..

Kadıköy Emniyet Müdürü Hakan Boydat aradı.. Beni çok mutlu eden bir haber verdi. Hafta sonu derbide, Futbolda Şiddet Yasası'na aykırı davranan, ellerine geçeni sahaya atan, Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın yaralanmalarına sebep olanlar dahil, stat güvenlik kameralarından teker teker belirlenmiş. Haklarında gereken işlemlerin yapılmasına başlanmış.
Dosya tamamlanınca, savcılığa teslim edilecekmiş.
Soruşturma hazırlık aşamasında olduğu için daha fazla bilgiyi yasal olarak veremiyor..
Benim istediğim ve beklediğim somut sonuç..
"İşte kamera görüntüleri.. İşte Fatih Terim'in başına o yaralayıcı maddenin atıldığı an.. İşte atanın kimliği.. İşte savcının onun için istediği ceza.. İşte mahkemenin verdiği ceza.."
Bu işlem bu şekilde tamamlandığı ve kamuoyuna açıklandığı gün, Futbolda Şiddetle mücadele gerçekten başlayacaktır..
Volkan'ın kafasına atılan öldürücü şişeyi fırlatanın, bulunmak bir yana, aranmasına teşebbüs dahi edilmediğini biliyoruz. Polis de, savcılık da bu olayı geçiştirdi.
Bundan böyle geçiştirilmeyeceğine kamuoyu inanmalı.. Kadıköy Emniyet Müdürlüğünün ciddi tutumu bir başlangıç olabilir..

***

Savcılar, Futbolda Şiddet Yasası'nın peşinde olduklarını artık göstermeliler..
Vatan Gazetesi İnternet Sitesinde, derbi öncesi Kadıköy Develi'de toplanan bazı fanatik taraftarların boydan boya astığı devasa pankartlara utanç içinde baktım.. Spor bu kadar iğrenç, bu kadar aşağılık, bu kadar çirkin olmadı..
Benim, milyonların gördüğünü, Kadıköy Savcılığı görmedi mi?. Etrafında kadın ve çocukların da toplandığı o rezil sözcüklerle dolu pankartları asmak, Futbolda Şiddet Yasası'nı geçin, Türk Ceza Kanunu'na aykırı.. Umumi ahlaka aykırı.. Halka açık yerlerde öyle yazılar yazamaz, asamazsınız..
Develi ailesini tanır ve kefil olurum. Bu pislikten zerre haberleri yoktur. Bir takım insanlık dışı yaratıklar o bezleri ağızlarından sular akarak yazmışlar, getirip oraya asmışlardır. Yarın öte yanda bazıları, daha da iğrençlerini yazıp cevap verirse ne olacak?.
O bezler şiddet.. O bezler tahrik.. Bu ülkede "Parasız üniversite istiyoruz" diyen gençlerin açtığı pankartın peşine düşen polis ve savcılar, bu rezil pankartlar karşısında ne yaptılar.. Bilmek istiyorum. Açıklama bekliyorum.
***

Kulüp Başkanları.. Kulüp Yöneticileri.. Bildikleri gibi, desteksiz ve destursuz konuşuyor ve taraftarları alabildiğine tahrik ediyorlar..
Sonra..
Sonra onlar buluşup sarmaş dolaş.. Birbirlerine en pahalı purolar ikram etmeler.. Şampanya kadehleri kaldırmalar.. Ama onların tahriklerine kapılan taraftar kanlı bıçaklı.. Birbirini öldürüyor.. Öldürmesin diye, spor öldürülüyor.. Galatasaraylılar Fener Stadına, Fenerliler Galatasaray Arenasına alınmıyorlar.
Bu tahrik edici, bu çıldırtıcı Yönetici konuşmaları da, Futbolda Şiddet Yasası'na aykırı.. Alenen ve resmen şiddet tahriki yapılıyor..
Peki nerde savcılar?. Gazete okumuyor, televizyon seyretmiyorlar mı?.
Bu tahrik edici sözler yüzünden bir sırtı kalın yönetici hakkında soruşturma açıldığını, mahkemeye verildiğinde, hakkında şu kadar yıla kadar hapis istendiğini ne zaman duymayacağım?.
Başbakan, UEFA Kongresinde "Futbolda Şike ve Şiddetle mücadele için yasa çıkaran ülkeyiz" dedi..
Çıkardık da bir kenara mı koyduk?.
Bu yasa ne zaman uygulanacak?.
Şu başlığı gazetemde ne zaman göreceğim..
"Futbolda Şike Yasasına muhalefetten ilk mahkûmiyet cezası verildi."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA