Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mehmet Batdal'ı ateşe atmanın kolaylığı..

Fatih Terim'in maç sonu söylediklerini, hayret ve dehşetle okudum.
Terim, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük antrenörlerden biri.. Uluslararası piyasada şöhreti ve değeri var. Bir liderlik ustası.. Bu ülke iş adamlarına, liderlik dersi veriyor.
Şimdi bu sözler, böylesi bir hoca, böylesi bir liderden beklenir mi?. "Son saniyede kaçırmanın zor olduğu bir pozisyon vardı. Kötü vursa gol olur zaten, öyle bir yer. O atılsa, yaptıklarımızın daha da doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Benim gönlümün istediği, sahaya çıkardığım 11'deki oyuncuların gerekeni yapması. Her zaman mümkün olmuyor demek ki. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Galatasaray'da bu şansı bulduğu zaman, onu gol yapması gerekir.."
Özeti şu..
"Benim yaptıklarım doğrudur. Bu doğruların görülmesini, Mehmet Batdal önledi."
Diyelim dedikleri doğru.. Diyelim Terim doğruları yapıyor ama, Mehmet Batdal akıllara seza bir gol kaçırıyor..
Lider hoca böyle konuşur, Mehmet Batdal gibi, bu ülkenin en önemli gelecek umutlarından birini, pırıl pırıl bir genci böyle bitirir mi?.
Kaldı ki, dedikleri de doğru değil..
Batdal o golü atsa, Fatih Terim'in sezon başından beri yaptığı, yapmakta inat ve ısrarla devam ettiği yanlışların üzeri bir kere daha örtülecekti. İyi ki atmadı.. Böylece, Sivas yenilgisinden ders almayan Terim'e bir kez daha şapkasını önüne koyup "Ben nerde yanlış yapıyorum" deme fırsatı ortaya çıktı.
Terim bunu demezse, çantada keklik gibi görünen Lig Şampiyonluğu da, Kupa gibi elden uçuverir.
Önce, tıpkı Terim gibi, tabelacı Türk skor medyasının da sırf golü kaçırdığı için harcadığı (Hakan Ünsal ile Ömer Üründül'ü tenzih ederim. Onlar işin farkında) Mehmet Batdal için bir çift laf etmem gerek. Mehmet Batdal, bakın abartmıyorum, 2 tane Necati, 4 tane Milan Baros eder. Üstelik, Necati ve Baros yolun sonundaki adamlar. Batdal ise henüz başında..
Hakan Şükür
, bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri..
İnsan olarak benim için değeri yoktur.
Ama futbolculuğunu hep tuttum, hep arkasında durdum.
Galatasaray'a yeni geldiği yıllarda, ona sahiplendiğim için Galatasaray tribününde iki kez saldırıya uğradım. Bir defasında, tribün altındaki VİP salonunda bana kurulan tuzağı o sıralar salonu işleten dostum Ersoy Çetin gelip haber verdi, haftaymda aşağı inmemi önledi de, linçten kurtuldum. O Hakan Şükür, Galatasaray'ı arka arkaya şampiyonluklara, Avrupa Şampiyonluğuna taşıdı..
Golcü olarak kırılmadık rekor bırakmadı.
Nasıl başardı Hakan?. Arkasında bir kale duruyordu da ondan.. Fatih Terim..
Batdal'ın fiziği de, futbol kafası da Hakan Şükür.. Buca'dan gol kralı olarak geldi, ama ona kimse sahiplenmedi. Kiralık yollandı.
Oralarda, aç gözlü menecerlerin bulup getirdiği on para etmez yabancılar yüzünden forma şansı bulamadı. Galatasaray'a döndüğünde "Fatih Hocam bu gence sahiplen" diye yazdım.
İşte sahiplenme bu..
Türk Telekom Arena'daki Trabzon maçında takım 1-0 yenikken ve futbolun "F" sini oynamazken, 15 dakika kala aç aslanların önüne atmak. Maçtan sonra da kurban etmek..
90 dakika tek şut atmadan oynayan Baros, kaç maçtır gol atmayı bırak, sahada dolaşmayı bile beceremeyen Necati'ye değil, gencecik adamın beynine kurşunu sıkmak..
O pozisyona bir bak fatih Hocam..
Bir de Fener maçında Baros'un kaçırdığına..
Direkten dönünce "Kaçırdı" olmuyor mu?. "Kalenin ortasında ve kale boş.
O top içeri nasıl atılmaz" dedin mi maçtan sonra.. Hem de uluslararası bir futbolcu Baros'a..
Mehmet Batdal çaprazda. Karşısında kaleci var.. Pozisyon gollük ama, zor gollük.. Hakan neler kaçırdı bir hatırla hocam..
Ve o zor pozisyonda, o gencecik adamın sırtında kaç ton ağırlık var.
Kaçırırsa, bütün suçun ona yükleneceğini biliyor. Bir daha forma yüzü görmeyeceğini biliyor. Hayatının fırsatı olduğunu biliyor. Maçın son anı olduğunu biliyor.. Futbol oynadın Hocam.. Damdan düştün. Bilirsin..
O kafa, o ruh hali ile o topa vurmak, o golü atmak kolay mı?.
Biraz empati yapsan, kendini Batdal'ın yerine koysan, o lafları etmezdin.
Suçu üzerinden atma telaşına kapılmasan, eski, tüm oyuncularının sevdiği, saydığı, güvendiği, inandığı "Lider" Fatih Terim olsan, o aç aslanlara karşı Batdal'a sahip çıkardın.
Başta Mehmet Batdal bütün Galatasaray futbolcuları da, o takımın başında olmandan gurur duyar, ertesi maça, çok daha güvenle, inançla çıkarlar senin için yırtınırlardı.
Sercan'dan, Riera'dan, Ceyhun, Aydın, Çağlar'dan sonra Mehmet Batdal'ı da bitirdin..
Sana ne oldu hocam?.
Adam yaratan, takım yaratan, şampiyon yaratan Fatih Terim'e ne oldu?.

HINCAL ULUÇ SORDU İSKENDER ARUOBA ANLATTI. TIKLAYIN…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA