Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yanlış örnek!..

Yıldırım Demirören, mali açıdan batırdığı Beşiktaş'ın UEFA kuralları gereği Avrupa Kupalarına katılamayacağını bildiği ve ipliğinin pazara çıkacağının farkında olduğu için, bütün Türkiye'nin ceza almasına çalışıyor..
Şimdi, bana sorarsanız yanlış bilgilendiren Başbakan'ın sözlerine balıklama dalmış.. "Başbakan 'Margaret Thather, İngiltere'yi beş yıl Avrupa'dan çekmişti. Daha güçlü döndüler' örneğini verdi" dedi.. "Biz de öyle yapacağız" demeye getirdi.
Yani, "Şahısların yaptıkları, kulüplere mal edilemez" diyerek, ceza vermeyecekler, UEFA da, milli takım dahil Türkiye'ye ceza verecek. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, Başbakan'a bu tutumun hatalı olduğunu anlatacak kişi. Oysa yangına körükle giderken, ayni örneğe sığınıyor.
"Heysel olayları yüzünden, Thatcher İngiliz Kulüplerini beş yıl Avrupa'dan çekti.."
Peki ama bu örnek, savunduğu tezin tam tersini ortaya koymuyor mu?.
Cezalar şahsi ise, Thatcher 50 Liverpoollu hayvanın yüzünden, neden "İngiliz olduğumdan utanıyorum" dedi.. Neden sadece o elli hayvanı değil, hatta Liverpool takımını da değil, tüm İngiliz Kulüplerini cezalandırdı?.
Bay Demirören bu soruma yanıt vermeyi dener mi acaba?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA