Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bodrum'un güzel geceleri!..

Son sefa dört gün kaldığım Bodrum'da iki bale gecesi dışındaki gecelerim de çok güzeldi..
Birisi Öcal Ağabeyimin sürprizi.. Dünyada her şey aklıma gelirdi de, ağbimin bizi Çin Lokantası'na götüreceğini rüyamda görsem hayra yormazdım. Bizim büyük bilader Çin yemeklerini sevmez..
Marina karşısında, benim otel Marina Vista'ya 50 metre Hong Kong diye bir yer.. Meğer ora Bodrum Şubesiymiş.. Dükkanın aslı İzmir'deymiş, sahibi de ağbimin arkadaşıymış.
Bizi orda yürürken gören şefi, İzmir'e patrona telefon etmiş, "Öcal Bey buralarda" diye.. O da İzmir'den aramış, ağbimi..
Cümbür cemaat gittik.
Çin yemeği benim en favori mutfağımdır. Dünyanın hangi kentine gitsem, ilk Çin restoranlarının en iyisini sorarım. Öyle..
Şimdi bu sıfatla söylüyorum.. Bodrum Hong Kong, gördüğüm en iyi Çin Mutfaklarından biri..
Geceyi hemen karşıda Bodrum Pier'de tamamladık. Aşkın Arsunan ve arkadaşlarıyla.. Rüya gibiydi gene.. Mekan da, müzik de, fiyatlar da..
İkinci gecemizin organizatörü Celal Doğan.. "Bodrum'a gidiyorum" dediğimde salı yemeğimizde, "O zaman Kazım Buhara'ya git.. Git de Antep Mutfağı nasıl olur gör" dedi..
Gittim.. Gördüm. Yedim..
Böyle bir Antep mutfağı yok.. Yalıkavak- Gümüşlük yolu üzerinde Gümüşkaya diye bir site var.. Dünya tontonu Kazım Usta, dükkanı orda açmış, eşi ile birlikte. O da dünya şirini.. Dükkan Bodrum'un geleneği olmuş onlarca yıldır, ama bizim içimizde bilen yok, iyi mi?. Bilen biliyor ama.. Gittik koca bahçe doluydu.. Parmakları beraber yedik inanın.. Kazım Usta artık İstanbul'a taşınmayı düşünmeye başlamış..
Geç bile kaldı..
O geceyi, Zema diye bir sevimli tatil köyünün bahçesinde tamamladık, Gümüşlük'te..
Bülent Ortaçgil ve arkadaşları.. Baş arkadaşı Erkan Oğur tabii.. Nasıl tatlı, nasıl güzel, nasıl masalsı bir program yaptı Bülent.. Müzikli bir sohbet sanki.. Bahçede sahnenin etrafına çevrelenmiş, yerlerde oturan seyirciyle öylesine keyifli bir ilişki kurmuş.. Birbirinden güzel şarkılar.. Bitsin istemedik..
Onu 40 sene evvel, daha ilk şarkısını yaptığında tanımıştım. Olgunluk nasıl oturmuş, nasıl yakışmış Bülent'e..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA