Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çocukluğum gidiyor!..

Çocukluğumdan biri daha gitti. Turhan Bey.. Bandırma'da ağbimle en çok onun filmlerine giderdik. Daha doğrusu en çok onun filmleri aklımda kalmış, 5- 9 yaşlarımdan.. Türk olduğu, Türk adı taşıdığı için olmalı.. John Hall, Sabu ve Maria Montez'le takımdılar adeta ve Doğu'da, Arabistan'da, Hint'te falan geçen tarihi serüven filmleri müthiş hoşumuza giderdi. Dünyanın da hoşuna giderdi bu "Esrarengiz, egzotik yakışıklı adam.." Bu tarif benim değil, Hollywood'un..
Babası Birinci Dünya Savaşı'nda kolunu kaybetmiş bir Türk diplomat.. Annesi bir Çekoslovak Yahudisi.. Almanlar Avrupa'yı işgale ve Yahudileri temizlemeye başlayınca Amerika'ya kaçmışlar. Dayısı ünlü bir matematikçi ve Einstein'in dostu. Tanıştırmış yeğeniyle üstadı.. Okul çağında Einstein'in desteğini görmüş. Sonra Hollywood keşfetmiş. Adını Turhan Bey yapmışlar, Turhan Gilbert Selahattin Sahultavy'nin.. İkinci Dünya Savaşı döneminin en parlak yıldızlarından biri olmuş ama savaş sonrası, o zamanlar ortalığı kasıp kavuran Maria Montez'le birlikte sönmüşler..
Ondan sonra ender ufak roller.. En son 1994'te bir TV dizisi.. Sonra doğduğu kent, Viyana'ya dönmüş.. Orda ölmüş, 90 yaşında..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA