Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İnanılmaz!.. Saura, İstanbul'da..

Saura'nın Kanlı Düğünü.. Saura'nın Carmen'i.. Saura'nın Büyülü Aşk'ı..
Carlos Saura, bu filmleriyle İspanya'nın tüm gizemini, ateşini, güzelliğini, Flamenco'nun görkemini dünyaya en iyi anlatan yönetmen olmuş, Cannes, Berlin başta en büyük festivalleri sallamıştı..
İspanya ve Flamenco deyince, bu eşsiz ve benzersiz yönetmenin bir canlı şova imza attığını duymuştum. Saura'nın ilk ve tek sahne gösterisi.. "Bir yolunu bulsam da gitsem" diyordum. Gerek kalmadı. İstanbul'a geliyorlar.. İstanbul Kültürüne yıllardan beri en iyi hizmeti veren TİM, "Flamenco Hoy"u da getiriyor..
Kasım ayında (9- 10- 11) üç temsil.. "Daha çok var" demeyin, yerinizi şimdiden ayırtın diye yazıyorum. Hatta o tarihte İstanbul'da olmaya bakın.. Bu şans bir daha zor elinize geçer çünkü..
Onbir sanatçıdan oluşan dans grubu, Rafael Estevez ve Nani Panos tarafından tasarlanan koreografiyle, asırlar boyunca hüküm süren geleneksel temalarla, caz ve çağdaş müziği buluşturuyor. G
österide dünyaca tanınmış İspanyol piyanist Chano Domingez'in parçalarını, dört önemli ses sanatçısı yorumluyor. Bunun yanı sıra ödüllü gitar virtüözü Antonio Rey, beş değerli müzisyenle birlikte canlı performans sergiliyor. Dansçıların nefes kesen figürlerini tamamlayan kostümlerin yaratıcısı Antonio Alvarado, İspanyol yönetmen Pedro Almadovar gibi isimlerle çalışmış.
New York'taki gösteriden sonra, The New York Times "Heyecan verici" başlığıyla, tüm salonun dakikalarca ayakta alkışladığını yazdı. Bütün New York gazeteleri övgü yarışına girdiler ve "Günümüzün en iyi Flamenko gösterisi" dediler.
TİM demişken..
Bu hafta da Arjantin'in tango ustalarını izleyeceğiz. (Yarın Bursa, perşembe Ankara, cuma, cumartesi de İstanbul, TİM'de..)
Arjantin'in baş dansçı, koreograflarından Mariela Maldonado ve Pablo Sosa, Tango Legends /Tango Efsaneleri gösterileri ile dünya turnesi kapsamında geliyorlar.
"Tango asla ölmez" diyen Buenos Airesli grup, 2 perdeden oluşan gösterilerinin ilk bölümünde; Tango'nun altın çağını, ikinci bölümde ise 20. yüzyılın son yarısında kişisel yaratıcılık ve hayal gücünden doğan koreografi ile seyirciyi Tango'nun tarihinde yolculuğa çıkartacak. Tabii, Astor Piazzolla'sız tango gecesi olur mu?.. Onun eserlerine de yer verilecek.
..Ve de.. Cem Yılmaz şov üçüncü yılına girdi.. Her pazartesi ve salı gecesi salonu dolduranları kırıp geçiriyor.. Ben ayni şovu üç defa izledim. Üçünde de ayrı zevk alarak.. Bu yıl da bir kaç kez gideceğim, şüpheniz olmasın..
Teşekkürler TİM!..
Biletix: 0216 556 98 00
www.biletix.com
TİM: 0212 286 66 86
www.timshowcenter.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA