Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Haksızlık!..

Orhan Gencebay Usta'nın şarkılarından bir "Armağan" albümü yapmışlar.. Bir yığın ünlü sanatçı, birer Gencebay şarkısı yorumlamışlar..
Ben Orhan Gencebay'ı insan olarak çok severim. Sohbeti de doyumsuzdur. Müzik bilgisine hayran kalmıştım dinlerken..
Ama müziğini sevmem.. Arabesk, özellikle Türkçeye aykırı vurguları ve hece uzatmalarıyla beni hep itmiştir.
Bu iki CD'lik set, aldığım ilk Gencebay albümüydü. Herkes konuşurken, gazeteci olarak uzak kalamazdım. Dinledim.. Emel Sayın, Sezen Aksu, Yaşar ve Tarkan, şarkıları Türkçeyi bozmadan, kendileri gibi söylemişlerdi. Sevdim. Ötesini unuttum gitti.
Gencebay, sonra bir de gece yaptı, bu albüm için.. Bazı sanatçılar katılmadılar. Katılmayanlar yerden yere vuruldu, medyada..
"Efendim, plakta okumuş, geceye niye gelmemiş?."
Laf mı?. Birisine armağan bir kitap yapsalar, benden de bir yazı isteseler, değer verdiğim, sevdiğim biriyse bir vakit bulurum yazarım.
Bir gece düzenleyip "O gece orda ol, yazdıklarını anlat" ayrı bir şeydir. Gidemeyebilirim. Gitmeye de bilirim. Kimse karışamaz..
Şimdi sanatçının o gecesi uygun değildir.. 30 sanatçı ile sıraya girip, playback ağız oynatmak hoşuna gitmez.. Geceyi bir televizyon satın almış, bayram programı yapacaksa, o zaman gece "Orhan Gencebay gecesi" olmaktan çıkar, bir ticari olaya dönüşür. Ona da sanatçı değil, meneceri karışır. Hepsini geçin..
Mecbur mu, sahneye çıkmaya.. Bu, stüdyoya girip bir hatır şarkısı okumaya benzer mi?.
Katılmayan sanatçılara dil uzatmaya kimsenin hakkı yok.. Bu yanlış saldırılar yüzünden, yarın diyelim Sezen, benzeri bir "Sezen Şarkıları" seti yapmaya kalksa, okuyacak sanatçı bulamaz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA